Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Δυσαρέσκεια και των φορτηγών ΔΧ (ΠΣΧΕΜ) στο μειωμένο ωράριο τελωνείων

ιευρύνονται οι αντιδράσεις για το μειωμένο ωράριο των τελωνείων. Αρκετοί φορείς, όπως η ΔΝΕ και ο ΣΥΝΔΔΕ&L εξέφρασαν την αντίθεσή τους.
Σε αυτούς προστέθηκαν και τα φορτηγά ΔΧ, με το ΠΣΧΕΜ να υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί οικονομική επιβάρυνση στους μεταφορείς και στα εξαγόμενα προϊόντα
Η επιστολή ΠΣΧΕΜ στο ΥΠΟΙΚ
Με την υπ’ αριθμ. ΔΤΔ Α 1060878 ΕΞ 2016 Απόφασης Ανακαθορισμός Ωραρίου Λειτουργίας Τελωνείων Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος Ε, ΣΤ Πειραιά και Α Θεσσαλονίκης, περιορίζεται κατά τέσσερις ώρες το ωράριο λειτουργίας των Ε’ και ΣΤ’ Τελωνείων Πειραιά και κατά δύο ώρες το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Η απόφασή σας αυτή δημιουργεί οικονομική επιβάρυνση στους μεταφορείς και στα εξαγόμενα προϊόντα, αφού περιορίζεται η δυνατότητα διεκπεραίωσης των εργασιών τις απογευματινές ώρες από τις 17:00 έως τις 21:00, που λόγω της φύσης του έργου, είναι η άφιξη των εξαγόμενων προϊόντων στους λιμένες.
Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της οικονομικής επιβάρυνσης, ότι μετά τις 5 το απόγευμα εισέρχονται στο λιμάνι του Πειραιά περισσότερα από 200 εμπορευματοκιβώτια.
Επειδή, με την ως άνω απόφαση θίγονται οικονομικά τόσο οι μεταφορικές επιχειρήσεις, όσο και οι εξαγωγές, αφού αυξάνεται το κόστος των προϊόντων που εξάγονται και βοηθούν την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας ενώ εξυπηρετούνται μόνο κάποιες μικρές συντεχνίες, πιστεύουμε ότι θα επανεξετάσετε την απόφασή σας και θα επαναφέρετε το προηγούμενο ωράριο λειτουργίας των Λιμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας