Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Δήλωση της IRU για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ην. Βασίλειο για έξοδο από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών, ΙRU, την οποία στην Ελλάδα εκπροσωπεί η ΟΦΑΕ ως ενεργό Μέλος της, δημοσίευσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολουθεί μετάφραση της ανακοίνωσης στα ελληνικά, ενώ το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά μπορείτε να βρείτε εδώ.
"_Η ψήφος των Άγγλων πολιτών υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ε.Ε. θα έχει πολλαπλές διαστάσεις σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων, αναπόφευκτα, και των συνεπειών στις διεθνείς οδικές μεταφορές.
Το Ην. Βασίλειο, από την στιγμή που θα ειδοποιήσει επισήμως για την αποχώρηση του από την Ευρ. Επιτροπή, έχει δύο χρόνια για να διαπραγματευτεί την έξοδο, όπως ορίζει το άρθρο 50 της Σύνθήκης της Λισσαβώνας. Το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων θα καθορίσει το συνολικό αντίκτυπο της ψήφου για τους Βρετανούς οδικούς μεταφορείς που διενεργούν δρομολόγια από/προς τα υπόλοιπα 27 Κράτη Μέλη, αλλά και για τους Ευρωπαίους μεταφορείς που διενεργούν δρομολόγια από/προς το Ην. Βασίλειο.
Μια σειρά από θέματα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να δοθεί νομική σαφήνεια και η σταθερότητα που χρειάζονται οι οδικοί μεταφορείς. Σε αυτά τα θέματα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η χρήση και επανεισαγωγή των τελωνειακών διαδικασιών εκτελωνισμού καθώς και οι συμβάσεις για την διευκόλυνση της διαμετακόμισης, ο διασυνοριακός ΦΠΑ, η πρόσβαση στην αγορά, η πρόσβαση στο επάγγελμα, και τα εκπαιδευτικά πρότυπα και οι αναγνωρίσεις. Οι μεταφορείς μπορεί επίσης να επηρρεαστούν αρνητικά από επιπλέον θέματα ασφαλείας, όπως οι παράνομοι μετανάστες και οι απαιτήσεις για έλεγχο ταυτοποίησης για τους μεταφορείς που εκτελούν επιβατικές μεταφορές.
Η IRU ζητεί την ταχεία επίλυση αυτών των σημαντικών θεμάτων , προκειμένου να εξασφαλισθεί η σαφήνεια και να διευκολυνθεί o ορθός επιχειρηματικός προγραμματισμός για τους μεταφορείς που αντιπροσωπεύουμε μέσω των μελών μας._"

Πηγή: http://ofae.gr/el/nea/international-news/dilosi-tis-iru-gia-apotelesma-toy-dimopsifismatos-sto-vasileio-gia-eksodo-apo-tin-eyropaiki-enosi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας