Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σπάει όλα τα ρεκόρ η COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει το Λιμάνι του Πειραιά η COSCO. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την COSCO PACIFIC οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στον Πειραιά που διαχειρίζεται η Κινεζική εταιρεία κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.
Συγκεκριμένα για το πρώτο επτάμηνο, έσπασε το φράγμα των 2εκ.εμπορευματοκιβωτίων με αύξηση 14,2% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο ανεβαίνοντας στην 11η θέση στη λίστα των λιμανιών της COSCO που αριθμεί 36 λιμένες παγκοσμίως.
Το σημαντικότερο για το λιμάνι του Πειραιά που πλέον περνά ολόκληρο στη διαχείριση του πολυεθνικού κολοσσού είναι πως πλέον είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο ενώ οι προοπτικές του θεωρούνται πολύ μεγάλες.
Στα σχέδια της COSCO είναι η άνοδος στα 10 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, νούμερο που δείχνει απόλυτα εφικτό με τη πλήρη λειτουργία και των 3 προβλήτων σταδιακά μέχρι το 2018.

Να σημειώσουμε απο τον Αύγουστο θα αρχίσει να μετράει και η διακίνηση του πρώτου προβλήτα που μέχρι πρότινως άνηκε στον ΟΛΠ. Τώρα αυτό που απομένει κατασκευαστικά στην περιοχή είναι η ολοκλήρωση του δυτικού μέρους του Προβλήτα ΙΙΙ που αναμένεται το 2018.

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας