Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ι. Μίνης, πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής: Η Ελλάδα διολίσθησε στην 47η θέση στα logistics

H κατάρτιση εθνικής στρατηγικής για την εφοδιαστική, η εξεύρεση κινήτρων για επενδύσεις (π.χ. ΕΣΠΑ για logistics) και η ενεργοποίηση / βελτίωση του νόμου 4302/2014 αποτελούν μερικές από τις σπουδαιότερες προκλήσεις του «Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής», όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, καθηγητής Ιωάννης Μίνης, στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics.
Ο κ. Μίνης παρέθεσε το υφιστάμενο και μελλοντικό έργο του Συμβουλίου (συνολικά πρόκειται για 39 δράσεις), όπως το ΠΔ αστικών διανομών, το οποίο είναι πρωτοποριακό, με την προϋπόθεση θέσπισης κατάλληλων κινήτρων από τους δήμους, την «Πράσινη Εφοδιαστική», την επίσπευση και διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων για τις αποθήκες, τη δόμηση πάρκων εθνικής εμβέλειας, κτλ.
Ξέχωρα των ανωτέρω, ο κ. Μίνης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διολίσθησε στην 47η θέση στην ανταγωνιστικότητα των logistics (Logistics Performance Index της Παγκόσμιας Τράπεζας), έναντι της 44ης το 2014, με αποτέλεσμα το «άνοιγμα της ψαλίδας» με τη γειτονική Τουρκία, η οποία βρίσκεται στην 34η. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας