Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Θα μπουν μαζικά τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους για να πέσουν τα διόδια;

«Άμα μπουν μαζικά τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους, τότε θα μειωθούν τα διόδια». Την απάντηση αυτή έδωσε στο metaforespress.gr διευθύνων σύμβουλος αυτοκινητοδρόμου, σχολιάζοντας το μέτρο της απαγόρευσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά.

«Όσον αφορά το παράπλευρο δίκτυο, με δική μου πρωτοβουλία έχει κλειστεί συνάντηση την Τρίτη, μεταξύ της Ομοσπονδίας και των παραχωρησιούχων για να συζητηθεί το θέμα των διοδίων των βαρέων οχημάτων άνω των τρεισήμισι τόνων.

Ο κλάδος των χερσαίων μεταφορών έχει πληγεί, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και πρέπει να στηριχθεί, όχι, όμως, με εκπτώσεις σε θέματα απομείωσης της οδικής ασφάλειας, σε άλλα θέματα. Αυτό θα το κάνουμε», ανέφερε, στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Πάντως, τα φορτηγά «φωνάζουν» ότι τα διόδια είναι πολύ ακριβά, όταν τα ίδια έχουν συμπιέσει αρκετά τα κόμιστρά τους, οπότε καταφεύγουν στο παράπλευρο δίκτυο.


Πηγή: http://www.metaforespress.gr/component/k2/item/15964-tha-boun-mazika-ta-fortiga-stous-aftokinitodromous-gia-na-pesoun-ta-diodia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας