Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Το περσινό ετήσιο ρεκόρ θα «σπάσει» η Cosco στον Πειραιά, ίσως κατά 500 χιλ. teu, εκτιμά ο Β. Κορκίδης

Το περσινό ετήσιο ρεκόρ, κατά 500.000 εμπορευματοκιβώτια (teu), μπορεί να ξεπεράσει η ΣΕΠ, η οποία διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «The Hamburg Summit - China meets Europe» στο Αμβούργο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης, η ΣΕΠ Α.Ε. τον περασμένο Μάιο έσπασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 300 χιλιάδων διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων, μέσα σε έναν μήνα.


Από τον Ιούνιο και μετά, προσέθεσε, η σχετική δραστηριότητα της Cosco καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς τον Ιούνιο διακινήθηκαν 314 χιλ. εμπορευματοκιβώτια και τον Ιούλιο 323,3 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, που ήταν και οι υψηλότερες μηνιαίες επιδόσεις του λιμανιού του Πειραιά διαχρονικά, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται και οι δραστηριότητες του Προβλήτα I, που είναι υπό τη διαχείριση του ΟΛΠ, ο οποίος βέβαια πλέον ανήκει σε άλλη εταιρεία του ομίλου Cosco.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός στόχος της διοίκησης της Cosco είναι η αύξηση της διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων κατά 10% σε σχέση με το 2015, ώστε να αγγίξει τα 3,3 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια.

Με βάση τον σημερινό ρυθμό, συμπλήρωσε ο κ. Κορκίδης, δεν αποκλείεται να υπερκαλυφθεί, πάντως, η εν λόγω στόχευση, καθώς είναι πολύ πιθανό να διακινηθούν συνολικά περί τα 3,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, αναδεικνύοντας τον Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια για την Cosco παγκοσμίως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας