Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα Αλ. Τσίπρα στους εφοπλιστές για επενδύσεις. «Θέλουμε η ναυτιλία να μείνει στο τόπο της», η απάντηση Θ. Βενιάμη

“Σας προσκαλώ να επενδύσετε και να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που αναδύονται στην χώρα μας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο Μέγαρο Μουσικής.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη κρίση του Brexit, ως πιθανή επενδυτική ευκαιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο, υπερθεματίζοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, όπως
• την προοπτική αναβάθμισης των λιμένων με πρότυπο την ποιοτική αναβάθμιση του Πειραιά,
• την εκμετάλλευση μαρίνων,
• την ανάδειξη επιχειρήσεων που θα εξειδικεύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων με εφαρμογή στον χώρο της ναυτιλίας,
• την ανάπτυξη της κρουαζιέρας,
• την εμβάθυνση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά,
• την εκμετάλλευση των συνεργιών που δημιουργεί η παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας, χάρη στα σημαντικά έργα σε εξέλιξη, όπως ο Trans-Adriatic Pipeline (TAP) και ο Interconnector Greece - Bulgaria (IGB), η αναβάθμιση του τερματικού LNG στη Ρεβυθούσα και ο σχεδιαζόμενος FSRU στην Αλεξανδρούπολη.
«Τα παραπάνω αποτελούν ελπιδοφόρες ενδείξεις ότι υπάρχουν οι ευκαιρίες που θα δώσουν το έναυσμα για την αλλαγή σελίδας στην οικονομία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία, αλλά και το ρόλο της Ένωσης στην προάσπισης της θεσμικής παρουσίας της ελληνικής ναυτιλίας.
«Η ναυτιλία αποτελεί στρατηγικό κεφάλαιο κι επιθυμεί να παραμείνει παρούσα στον τόπο», σημείωσε, στο χαιρετισμό του, ο Θεόδωρος Βενιάμης.
«Η ναυτιλία δεν μεταφέρει στην πατρίδα τα προβλήματα. Δεν αποζητά διευκολύνσεις από την πολιτική ηγεσία, αλλά την καλεί να αναπτύξει στρατηγική αντίληψη, αναγνωρίζοντας ποιος είναι ο πρωταθλητής», σημείωσε ενδεικτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας