Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Kι άλλοι ενδιαφερόμενοι, πέραν της Minoan, για την HSW. Φήμες για ακτοπλοϊκές και fund

Κατατέθηκαν, στην Τράπεζα Πειραιώς, οι αρχικές εκδηλώσεις μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για το 40,44% της Hellenic Seaways.
Το εν λόγω ποσοστό ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διεξήγαγε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες.
Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην ακτοπλοϊκή αγορά, εικάζεται ότι ενδιαφέρον, πέρα από την Minoan, εκδήλωσαν κι άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες και ένα επενδυτικό σχήμα.
Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο τελικό τίμημα, με την Minoan να είναι η μοναδική εταιρεία που έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει έως τέλους.
Η Minoan, η οποία κατέχει το 48,4% της HSW, έχοντας αποχωρήσει από την Αδριατική, έχει στρέψει το βλέμμα της στην εγχώρια αγορά. Η απόκτηση της HSW, σύμφωνα με στελέχη της, αποτελεί μονόδρομο.
Τις εξελίξεις παρακολουθούν και οι ελληνικές ανταγωνίστριες εταιρείες της Minoan (εικάζεται ότι κάποια από αυτές εκδήλωσε αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της HSW), αφού τυχόν εξαγορά της HSW από την Minoan του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι, αλλάζει άρδην το σκηνικό.
Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζα Πειραιώς που αποτελεί πιστώτρια τράπεζα των ΑΝΕΚ και Attica (BlueStar, Superfast) αξιολογεί όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/k%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-minoan-%ce%b3%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας