Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου

Ευρεία σύσκεψη για το «ευρωπαϊκό» μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου πραγματοποιείται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΕΒ και ΣΒΒΕ, με στόχο οι βιομηχανίες της Β. Ελλάδος να ενταχθούν στη συμφωνία που έχουν ήδη συνάψει ΣΕΒ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην οποία συμμετέχουν περίπου 30 επιχειρήσεις, αναφορικά με την ημερήσια δρομολόγηση εμπορικής αμαξοστοιχίας για τη γραμμή Πειραιάς – Θριάσιο – Θεσσαλονίκη και η οποία έχει ανακοινωθεί από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η συνάντηση είχε προαναγγελθεί μέσω ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν οι στόχοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αθ. Ζηλιασκόπουλο, βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη της διακίνησης μοναδοποιημένων φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που σε διαφορετική περίπτωση, είτε θα έφταναν στη μεταφόρτωση με πλοίο από τον Πειραιά, είτε με φορτηγά οχήματα αλλά και η σιδηροδρομική διασπορά ανάλογων φορτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις αγορές της Βαλκανικής και όχι μόνο
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως ανέφερε ρίχνει μεγάλο βάρος στις εμπορευματικές μεταφορές, με την απευθείας εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών, αναφέροντας την σύνδεση με το συγκρότημα του ομίλου Φουρλή στα Οινόφυτα, των εταιρειών ΙΚΕΑ και Intersport με σύνδεση από το Λότζ της Πολωνίας αλλά και τις μεταφορές των τεύτλων για την ΕΒΖ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και εμπορική  συμφωνία και με τα ΕΛΠΕ. Άλλωστε, όπως έχει πολλές φορές τονιστεί, απώτερος στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να αναπτύξει τις εμπορευματικές μεταφορές προς τα Βαλκάνια, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία, εκμεταλλευόμενη το δικαίωμα έλξης που έχει σαν ευρωπαϊκή εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας