Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Ασημένιο βραβείο στην αειφόρο διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Δύο αειφόρες πρακτικές της ΑΓΕΤ Ηρακλής, η αειφόρος διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και το πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας για το λατομείο Αράξου βραβεύτηκαν κατά την τελετή απονομής των «Environmental Awards 2014».
Ειδικότερα, το Ασημένιο Βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία Sustainable Procurement, που αφορά στην αειφόρο διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας απονεμήθηκε στην ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Έχοντας ένα ευρύ φάσμα προμηθειών, που εκτείνεται από την προμήθεια πρώτων υλών και υπηρεσιών μέχρι τη μεταφορά των προϊόντων στον τελικό πελάτη και περιλαμβάνοντας σημαντικό αριθμό προμηθευτών και συνεργατών, η πρακτική της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι να θέτει συγκεκριμένα πρότυπα και αρχές. Για παράδειγμα η επιλογή των προμηθευτών πραγματοποιείται με βάση όχι μόνο τεχνικοοικονομικά κριτήρια αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές δεοντολογίας και αειφόρου ανάπτυξης. Η πλήρης συμμόρφωσή τους με την κείμενη νομοθεσία αλλά και κριτήρια που θέτει η εταιρεία, όπως για την Υγεία και την Ασφάλεια είναι αναγκαία προϋπόθεση συνεργασίας. Από το 2012 το τμήμα προμηθειών ζητά από τους προμηθευτές συμμόρφωση ως προς τις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και η σχετική ρήτρα είναι πάγιος όρος στις συμβάσεις προμηθειών.

Παράλληλα, το πρόγραμμα της εταιρείας για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στο λατομείο Αράξου τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο, Gold Award, στην κατηγορία Environmental CSR. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Βοτανικό Παρατηρητήριο της Βρέστης (CBNB) και το Εργαστήριο Βοτανολογίας και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αναπτύχθηκε για την προστασία και διάδοση του σπάνιου ελληνικού ενδημικού φυτού Centaurea niederi, προστατευόμενου είδους βάσει της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους οικότοπους και της Σύμβασης της Βέρνης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας διακρίθηκε επίσης πρόσφατα στα ευρωπαϊκά βραβεία UEPG Sustainable Development Awards 2013.
Η προστασία της βιοποικιλότητας είναι ένας από τους Στόχους Αειφορίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Η πρακτική της εταιρείας για την αποκατάσταση των λατομείων ενσωματώνει τη μεθοδολογία του Ομίλου Lafarge και ορίζει πρότυπα για τον έλεγχο όλων των λατομείων ως προς τη βιοποικιλότητα και την αξιολόγηση όσων βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές. Εκτός από το πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας στο λατομείο Αράξου, ειδικά σχέδια ενίσχυσης βιοποικιλότητας υλοποιούνται σε οκτώ ακόμη λατομεία της εταιρείας.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις πρακτικές αυτές, καθώς και άλλες μελέτες περιπτώσεων της ΑΓΕΤ Ηρακλής περιλαμβάνονται στην Έκθεση Αειφορίας 2012 στο http://sustainabilityreport.lafarge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας