Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Στην τελική ευθεία η επένδυση για το logistics hub της Παπαστράτος στο Αγρίνιο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μεγάλη επένδυση που υλοποιεί η Philip Morris International στο Αγρίνιο. Πρόκειται για την μετατροπή των αποθηκών της Παπαστράτος σε logistics hub (Κεντρική Αποθήκη και Κέντρο Διανομής) για καπνά ανατολικού τύπου για την Ευρώπη, σύμφωνα με το capital.gr.
Στόχος είναι οι αποθήκες του Αγρινίου να αποτελέσουν το μοναδικό ιδιόκτητο logistics hub της Philip Morris International στην Ευρώπη. Εκεί θα αποθηκεύονται καπνά ανατολικού τύπου προερχόμενα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τα οποία στη συνέχεια θα διακινούνται προς εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ήδη προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει τις οδικές μεταφορές καπνών στο Αγρίνιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 25 εταιρείες από το Αγρίνιο και άλλες πόλεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ δημοσιοποιήθηκε και η σχετική αγγελία για προσλήψεις προσωπικού. Όταν η αποθήκη θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, θα απασχολούνται άμεσα από την Παπαστράτος ή έμμεσα από τους τοπικούς συνεργάτες της, περίπου 50 άτομα.
Σημειώνεται πως οι αποθήκες του Αγρινίου καλύπτουν 58.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τετραγωνικών μέτρων. Η μετατροπή τους σε logistics hub έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις αγορές καπνών το 2014, όταν περίπου 15.000 τόνοι καπνών θα διακινούνται μέσω Αγρινίου.
Υπενθυμίζεται ότι με τη Συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International, η εταιρεία δεσμεύτηκε για την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου για την τριετία 2013-2015 αυξημένων κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, παρέχοντας ένα περισσότερο προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τους 25.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες του κλάδου στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας