Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Εταιρείες logistics: Στην Ελλάδα μειώσεις μισθών, στη Μ. Βρετανία προσλήψεις

Μπορεί στην Ελλάδα, όπως φανέρωσε η έρευνα του Greek Logisticians’ Network, οι logisticians να έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών 20%-30%, σε σχέση με το 2010, στη Μεγάλη Βρετανία το κλίμα δείχνει να είναι διαφορετικό.
Έτσι, το ήμισυ των επιχειρήσεων στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας σχεδιάζουν να αυξήσουν τα επίπεδα του προσωπικού το 2014, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Barclays.
Στην έρευνα «Barclays: Εργοδότες 2014» ερωτήθηκαν 684 επιχειρήσεις σε όλους τους συναφείς τομείς, από μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 5 εκατ. λίρες, σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 500 εκατ. λιρών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι εταιρείες αισθάνονται πιο «σίγουρες» για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 55% να δηλώνουν πιο αισιόδοξοι το 2014, από ό,τι το 2013. Επίσης, περίπου 32% των εταιρειών επιζητούν να καλύψουν ανώτερες θέσεις κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ το 93% θα προσλάβει χαμηλό προσωπικό και ανειδίκευτους εργαζομένους, σε σύγκριση με 73% πέρυσι.
«Καθώς η εμπιστοσύνη επιστρέφει στον τομέα, είναι ενθαρρυντικό να δείτε τις επιχειρήσεις που αναζητούν να προσλάβουν εργαζομένους, ακόμα και ανειδίκευτους, καθώς είναι απαραίτητοι για την πρώτη γραμμή της ανάπτυξης των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Rob Riddleston, επικεφαλής μεταφορών & logistics στην Barclays.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας