Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Scania πάλι στους Global 100

Για μια ακόμη φορά η Scania βρέθηκε μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων οργανισμών (σε ελεύθερη μετάφραση του όρου sustainability που μεταφράζεται και ως αειφορία), σύμφωνα με την διεθνώς αναγνωρισμένη «Corporate Knights Global 100 list».
Η λίστα ανακοινώνεται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας.
Η Scania κατετάγη στην θέση 38, υψηλότερα από κάθε άλλη σουηδική εταιρεία και δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, κάτω από την BMW.
Ο δείκτης Global 100 διαμορφώνεται από δώδεκα παραμέτρους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, το παραγόμενο εισόδημα ανά μονάδα καταναλισκόμενης ενέργειας, ο λόγος της αμοιβής του CEO προς τον μέσο μισθό των εργαζομένων, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οι ποικιλομορφία στην διοικητική δομή.
Η προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για την Scania. Ενδεικτικά να αναφέρουμε εργαλεία όπως το Ecolution, που βοηθά τους πελάτες του Σουηδού κατασκευαστή να μειώσουν δραματικά το διαχειριστικό κόστος, το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα αλλά και να τους κάνει να νιώσουν ασφαλείς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας