Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εγνατία Οδός ΑΕ: Σε εξέλιξη έργα 723 εκατ. και μελέτες 170 εκατ.

Εργα κόστους 723 εκατ. ευρώ είναι σε εξέλιξη από την Εγνατία Οδό Α.Ε., σε συνέχεια της περσινής περιόδου, ενώ εκπονούνται 170 μελέτες συμβατικής αμοιβής περίπου 41 εκατ. ευρώ
Είναι 35 έργα που κατασκευάζονται από την εταιρεία σε όλη την Ελλάδα και αφορούν την ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού, έργα οδοποιίας στην περιοχή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, καθώς και σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα και την κατασκευή της ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης για την προστασία της αρκούδας στον κάθετο Άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, καθώς και πολλά έργα στις νήσους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Αυτά περιγράφει η Εγνατία Οδός Α.Ε., σε απολογιστικό σημείωμα, που εξέδωσε χθες για τις δραστηριότητες του 2013.
Εντός του 2013, όπως αναφέρεται, έγινε επανεκκίνηση έργων, των οποίων η κατασκευή είχε αδρανήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως η σύνδεση του 6ου προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ (με υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου) και η ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Κάτω Αμπέλα - Πετριτσίου στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκης - Σερρών - Προμαχώνα (με νέο διαγωνισμό για την εκτέλεση υπολειπόμενων εργασιών)
Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, περιγράφει η εταιρεία, σε εξέλιξη βρισκόταν η εκπόνηση 170 μελετών συμβατικής αμοιβής περίπου 41 εκατ. ευρώ.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και το μεγάλο πρόγραμμα μελετών οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας (για οδικά τμήματα συνολικού μήκους περίπου 15.000 χλμ.), με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την ασφαλή χρήση των οδών. Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας