Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Από 9.000 – 18.000 ευρώ η οικονομική επιφάνεια για νέους μεταφορείς. Το ΦΕΚ

Εκδόθηκε από το υπουργείο Μεταφορών το νέο ΦΕΚ που ορίζει την οικονομική επιφάνεια μεταφορικής επιχείρησης για την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων.
Όπως αναφέρεται σε αυτό, για την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων, η μεταφορική επιχείρηση αποδεικνύει ότι πληροί, πέραν των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων, την απαίτηση της οικονομικής επιφάνειας που προβλέπεται στα άρθρα 3 και 7 του Κανονισμού αριθ. 1071/2009, το ύψος της οποίας ορίζεται σε εννέα χιλιάδες (9000) ευρώ, όταν χρησιμοποιείται μόνο ένα όχημα και πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε επιπλέον χρησιμοποιούμενο όχημα.
Κατ’ εξαίρεση, για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταφορικών επιχειρήσεων, το ύψος της οικονομικής επιφάνειας ορίζεται σε δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ, όταν χρησιμοποιείται μόνο ένα όχημα και εννέα χιλιάδες ευρώ για κάθε επιπλέον χρησιμοποιούμενο όχημα:
(α) νέοι μεταφορείς, πλην ανωνύμων εταιρειών, οι οποίοι αποκτούν ΦΔΧ από μεταβίβαση ή στους οποίους χορηγείται νέα άδεια ΦΔΧ με την διαδικασία των άρθρων 4 και 5 του Ν. 3887/2010 όπως ισχύει («αρχική χορήγηση») και
(β) παλαιοί μεταφορείς, πλην ανωνύμων εταιρειών, στους οποίους χορηγείται νέα άδεια ΦΔΧ με αρχική χορήγηση.

Αναλυτικές πληροφορίες, στο ΦΕΚ που επισυνάπτεται.

Πηγή: http://metaforespress.gr/logistics/item/6683-apo-9-000-18-000-evro-i-oikonomiki-epifaneia-gia-neous-metaforeis-to-fek.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας