Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία ναυτεργατών για το κλείσιμο του Οίκου Ναύτη

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των ναυτεργατών στον Οίκο Ναύτη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και ενάντια στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, που με έγγραφο του Αρ.Πρωτ.5937/13-02-2014 δίνει «Οδηγίες για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ» και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Δευτέρα 17 Φλεβάρη 2014.
«Μετά την διαρκή υπονόμευση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας των εργαζομένων, η κυβέρνηση διαλύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την παραδίδει στους επιχειρηματίες και θέλει να ξεπουλήσει ακόμα και τις κτιριακές υποδομές που είναι από το αίμα και τον ιδρώτα των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος των ναυτεργατών που προσπάθησε η Διοίκηση του Οίκου Ναύτη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Η δυναμική παρουσία των ναυτεργατών ανάγκασε τη Διοίκηση του Οίκου Ναύτη να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που αποφάσισε να μην γίνει η παράδοση – παραλαβή υγειονομικού υλικού και της υποδομής του Οίκου Ναύτη.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας