Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αλλαγές στην έλξη ρυμουλκουμένων από ΦΙΧ αυτοκίνητα

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αφορούν ποιες κατηγορίες ΦΙΧ επιτρέπεται να ρυμουλκούν οχήματα, τροχόσπιτα και άλλα επαγγελματικά οχήματα συγκεκριμένης ΝΑΜΦΟ.
Αναλυτικά:
-ΦΙΧ κατηγορίας Ν1 (ΜΑΜΦΟ η οποία δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους) επιτρέπεται να ρυµουλκούν οχήµατα κατηγορίας Ο1 (ΜΑΜΦΟ η οποία δεν υπερβαίνει τους 0,75 τόνους), που ανήκουν στον επαγγελµατία ή την επιχείρηση, ανεξάρτητα από την εµπορική δραστηριότητα της επιχείρησης. Για την περίπτωση αυτή εκδίδεται ειδικό σηµείωµα έλξης.
-ΦΙΧ κατηγορίας Ν1 επιτρέπεται να ρυµουλκούν τροχόσπιτα, που ανήκουν στον επαγγελµατία ή την επιχείρηση, ανεξαρτήτου ΜΑΜΦΟ δηµιουργούµενου συρµού και ανεξάρτητα από την εµπορική δραστηριότητα της επιχείρησης. Για την περίπτωση αυτή εκδίδεται ειδικό σηµείωµα έλξης.
-Σε περίπτωση εµπορίας ή παραγωγής τροχόσπιτων ή σκαφών αναψυχής/λέµβων είναι δυνατή η έλξη από το ΦΙΧ αυτ/το διαφορετικού κάθε φορά τροχόσπιτου ή σκάφους αναψυχής, που δεν ανήκουν στην επιχείρηση. Για την περίπτωση αυτή εκδίδεται ειδικό σηµείωµα έλξης.
-Για τις περιπτώσεις έλξης ρυµουλκουµένων από ΦΙΧ κατηγορίας Ν2 (ΜΑΜΦΟ η οποία υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 12 τόνους) και Ν3 (ΜΑΜΦΟ η οποία υπερβαίνει τους 12 τόνους) εκδίδεται ενιαία άδεια κυκλοφορίας.
-Για όλες τις κατηγορίες σύνδεσης των παραπάνω οχηµάτων θα πρέπει να πληρούνται οι τεχνικοί όροι και προϋποθέσεις της 16823/78 υα (ΦΕΚ Β΄524) , ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τυχόν ειδικότερες διατάξεις για τη µεταφορά των εµπορευµάτων µε το ρυµουλκούµενο όχηµα από το ΦΙΧ αυτοκίνητο.
-Σε περίπτωση που το µέγιστο επιτρεπόµενο βάρος του ΦΙΧ αυτοκινήτου, συµπεριλαµβανοµένου του ρυµουλκούµενου, υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, το ρυµουλκό φέρει συσκευή ταχογράφου εκτός εάν υπάγεται στις εξαιρέσεις της σχετικής νοµοθεσίας

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/market-news/item/1253-elksi-rimoulkoymena-apo-fortiga-ix

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας