Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Περισσότεροι από 1.800 εκθέτες, από 93 χώρες, στα εφετινά Ποσειδώνια

Με περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 93 χώρες ξεκινούν στις 2 Ιουνίου και λήγουν στις 6 Ιουνίου, τα φετινά Ποσειδώνια στο εκθεσιακό χώρο Μetropolitan Expο, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».  Τα εγκαίνια θα γίνουν το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
«Η συμμετοχή 1.800 εκθετών από 93 χώρες και περίπου 19.000 επισκεπτών στα Ποσειδώνια 2014 υπογραμμίζει την εξέχουσα σημασία που έχει η έκθεση αυτή για την ναυτιλιακή βιομηχανία, καθότι αποτελεί καταλύτη για την οριστικοποίηση νέων επενδύσεων, παρουσίαση νέων προϊόντων και συζήτηση θεσμικών και τεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα την βιομηχανία αυτή», επισημαίνουν οι διοργανωτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι η εφετινή διοργάνωση θα συνεισφέρει 50 εκατ. στην εγχώρια οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια κ. Θεόδωρος Βώκος επεσήμανε ότι «τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, γεγονός που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε εκθέτες και επισκέπτες να έχουν μια παραγωγική εμπειρία και να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τη συμμετοχή τους».
Τόνισε επίσης ότι «η σημασία των Ποσειδωνίων για την χώρα είναι πολλαπλή, καθώς προβάλλουν μια θετική εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό και παράλληλα συνεισφέρουν περί τα 50 εκατ. ευρώ στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία της χώρας.
Τα Ποσειδώνια προσελκύουν τουρισμό υψηλής απόδοσης, καθότι οι εκθέσεις συνεπάγονται αυξημένες δαπάνες για κατασκευή περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς εκθεμάτων, διαμονή και μετακινήσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και γεύματα κλπ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας