Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εξαίρεση τοποθέτησης ABS σε φορτηγά ΑΜ που συνοδεύουν αγροτικά μηχανήματα

Την απόφαση να εξαιρεθούν τα φορτηγά ΑΜ από την υποχρεωτική τοποθέτηση του συστήματος ABS, έλαβε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, τα ΑΜ φορτηγά που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές µηχανές εξαιρούνται της υποχρεωτικής τοποθέτησης του συστήματος αντιεµπλοκής κατά την πέδηση, καθώς κινούνται με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 40 km/h.
Όπως τονίζει το υπουργείο, τα φορτηγά αυτά θα πρέπει να τοποθετήσουν ταχογράφο ώστε η τήρηση του ορίου ταχύτητας των 40 χλµ/ώρα να μπορεί να αποδεικνύεται πάντοτε, κατά τους ελέγχους που διενεργεί η Τροχαία.



Αναλυτικά η απόφαση:
«Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού και λαµβάνοντας υπόψη όλη την αλληλογραφία που είχαµε µε το Υπουργείο Μεταφορών και ∆ικτύων, προκειµένου να εξαιρεθούν τα ΑΜ φορτηγά από την υποχρέωση εφαρµογής των συστηµάτων αντιεµπλοκής κατά την πέδηση, σας ενηµερώνουµε ότι ο σηµαντικότερος λόγος εξαίρεσης, ήταν το γεγονός ότι τα φορτηγά που χαρακτηρίζονται ΑΜ κινούνται µε ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 40 km/h.
Η τήρηση του ορίου ταχύτητας των 40 χλµ/ώρα πρέπει να αποδεικνύεται πάντοτε κατά τους ελέγχους που διενεργεί η Τροχαία και ως εκ τούτου τα φορτηγά ΑΜ που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές µηχανές πρέπει να τοποθετήσουν ταχογράφο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας