Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αγαπάς τα logistics; Απόδειξη. Σε εξέλιξη η 2η Πανελλήνια Έρευνα της ΕΕL

O κλάδος των logistics, με βάση πρόσφατες μελέτες από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της Ελλάδας.
Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να διαφαίνεται με τις σημαντικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ της Cosco και γνωστών εταιριών (π.χ. HP, HUWAEI), οι οποίες έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως το κύριο διαμετακομιστικό κέντρο τους προς την Ευρώπη, καθώς επίσης και με την ανάπτυξη της εξωστρέφειας ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου προς την Ασία και τις Αραβικές χώρες.
H Ελληνική Εταιρεία Logistics, στα 20 χρόνια λειτουργίας της, δραστηριοποιείται ενεργά στην χάραξη στρατηγικής για τον κλάδο των logistics. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το master plan της EEL αποτέλεσε βάση για τη δημιουργία του πρώτου Ν/Σ για τα logistics στην Ελλάδα.
Η EEL προσπαθώντας συνεχώς να συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου, αποφάσισε τη διενέργεια της 2ης Πανελλήνιας Έρευνας για τον κλάδο των logistics υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Συμμετοχή στην έρευνα έως τις 14 Ιουλίου
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο με επικεφαλής τον καθ. Ι. Μίνη, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δρ. Βασίλη Ζεϊμπέκη, Μέλος ΔΣ της EEL και υποδιευθυντή του εργαστηρίου ΣυΣΠαΛ.
Το ερωτηματολόγιο αφορά επιχειρήσεις όλων των παραγωγικών κλάδων προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία και ο ρόλος που έχουν τα Logistics στην εθνική οικονομία και το ΑΕΠ της Ελλάδας. Αξίζει να  σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα θα τα λάβουν δωρεάν, όσοι συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια, η οποία αναμένεται  να αναδείξει τον ρόλο των Logistics στην ανάπτυξη της χώρας, της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας.
H έρευνα θα περιλαμβάνει την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης στους κάτωθι τομείς:
-υποδομές που διαθέτουν οι εταιρίες του κλάδου,
-συστήματα πληροφορικής,
-παρεχόμενες υπηρεσίες,
-ροές εμπορευμάτων (Εθνικές και διεθνείς),
-κύκλος εργασιών, αριθμός απασχολούμενων εργαζομένων.
Παράλληλα, η έρευνα θα συνθέσει τα αποτελέσματα σημαντικών μελετών που έχουν εκπονηθεί από αναγνωρισμένους φορείς (Παγκόσμια Τράπεζα, ΣΕΒ, ΙΟΒΕ, McKinsey) και τα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία (ΟΟΣΑ, EUROSTAT, ΕΛ.ΣΤΑΤ) με τις απόψεις του κλάδου σχετικά με τις  μελλοντικές τάσεις, τις ευκαιρίες, αλλά και τα προαπαιτούμενα, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στους κάτωθι τομείς:
-Συνέργειες μεταξύ εταιριών (π.χ. logistics pooling, consolidation centers),
-4PL και Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας,
-Συνδυασμένες μεταφορές,
-Περιβάλλον και Green logistics,
-Έξυπνα και ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα.
Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι ηλεκτρονικό και μπορεί να το συμπληρώσει κάποιος στο ακόλουθο link http://logistics.limequery.com/index.php/889247/lang-el ή μέσω του site της EEL, www.eel.gr,  όπου είναι αναρτημένο.
Ο χρόνος συμπλήρωσής του είναι 20-25 λεπτά. Η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής  των ερωτηματολογίων είναι έως Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014.
Δρ. Β. Ζεϊμπέκης
(Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (EEL) και Managing Director της OPTILOG Advisory Services, Υποδιευθυντής του Εργαστηρίου ΣυΣΠαΛ του Πανεπιστημίου Αιγαίου) 

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/gnomh/item/8152-agapas-ta-logistics-apodeiksi-se-ekseliksi-i-2i-panellinia-erevna-tis-eel.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας