Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Προς εξεύρεση λύσεων για την εύρυθμη διέλευση ξένων φορτηγών στη Ρωσία

Η Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FCS RF) κοινοποίησε επίσημα, την επέκταση της συμφωνίας TIR, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, με το ρώσικο εγγυοδοτικό οργανισμό ASMAP, σύμφωνα με την ΟΦΑΕ.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη αυτή, την πολύ καθυστερημένη ανακοίνωση από την FCS RF και την έλλειψη διαθέσιμων στοιχείων, πρακτικά προβλήματα θα εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στα σημεία διέλευσης των συνόρων στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.
Τη κοινοποίηση αυτή ακολούθησε μια υψηλού επιπέδου κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, όπου οι υπάλληλοι από το Υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FCS RF) και άλλες αρμόδιες ρωσικές αρχές, υπό την προεδρία του Πρώτου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού, κ. Σουβάλοφ, αναζήτησαν μία λύση στην τρέχουσα κατάσταση TIR στη Ρωσία, ιδίως όσον αφορά την παράταση της ισχύος της συμφωνίας εγγυήσεων TIR - που έληγε την 1η Ιουλίου 2014-, καθώς και την αποκατάσταση του συστήματος TIR στη Ρώσικη επικράτεια, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Ρώσικου Ανώτατου Δικαστηρίου, στις 26 Μαΐου 2014.
Η IRU θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες το συντομότερο, και θα συνεχίσει να εργάζεται σε στενή συνεργασία με τα Ρώσικα Τελωνεία και τις αρχές, ώστε να βρεθεί μια λύση κατάλληλη για όλα τα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας