Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η Hapag καταθέτει δημόσια πρόταση για την συγχώνευση των containers της CSAV

Μέχρι το τέλος του χρόνου σχεδιάζει η Hapag-Lloyd να καταθέσει δημόσια πρόταση για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το τμήμα containerships του χιλιανού ομίλου Compania Sud Americana de Vapores – CSAV, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».
Η συνένωση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία containerships στον κόσμο. Η CSAV, μέσω της συγχώνευσης θα αποκτήσει το 34% της Hapag-Lloyd και στη συνέχεια, σε διάστημα ενός έτους, η εταιρεία θα προχωρήσει σε εισαγωγή των μετοχών της στη χρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας.
Με τη συγχώνευση θα δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα διαχειρίζεται ένα στόλο από 200 πλοία, συνολικής μεταφορικής δυνατότητας 7,5 εκατ. teu. Τα κεντρικά γραφεία θα βρίσκονται στο Αμβούργο, έδρα της Hapag, ενώ στη Χιλή θα αναπτυχθεί η περιφερειακή διοίκηση.

Οσον αφορά την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με τη διοίκηση της CSAV, αναμένεται σε συνεργασία με τη Hapag Lloyd να προχωρήσουν σε επενδύσεις συνολικής αξίας 3,5 δισ. δολαρίων.
Ως στόχο έχουν να αναπτύξουν οικονομίες κλίμακος, σε τέτοιο βαθμό που να αποδίδουν στον ίδιο βαθμό όσο και στις άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου.
Οι επενδύσεις της Hapag Lloyd όμως δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Michael Behrendt. Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από brokers και που κάνουν λόγο για την πρόθεση των εταιρειών που ανήκουν στην G6 alliance, στην οποία ανήκει και η Hapag, να καταθέσουν παραγγελίες, ακόμα και για πλοία 20.000 teu, ο κ. Behrendt παρέπεμψε στο μέλλον.
«Σαφώς έχουμε σκοπό να αναπτυχθούμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερα πλοία στο μέλλον», αλλά χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ως «φήμες», αφού όπως είπε «δεν υπάρχει τίποτα σε εξέλιξη». 

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/8179-i-hapag-katathetei-dimosia-protasi-gia-tin-sygxonefsi-ton-containers-tis-csav.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας