Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των αποζημιώσεων Ελλήνων μεταφορέων

Αγρότες και μεταφορείς απαιτούν να δοθούν τώρα οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του ρώσικου εμπάργκο, τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, στην παρέμβασή του, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το in.gr.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή γεωργία των περιορισμών που επέβαλε η Ρωσία, ο κ. Κύρκος επισήμανε ότι, είμαστε από αυτούς που θεώρησαν απαραίτητες τις κυρώσεις για να καμφθεί η ρωσική επιθετικότητα,  παρά  τις σημαντικές ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ για την τροπή του Euromaidan.

«Όμως οι αντιδράσεις, εκ μέρους της Ρωσίας, δεν ήταν αναμενόμενες; Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε ήδη έτοιμο ένα σχέδιο για την προώθηση των ευρωπαϊκών  προϊόντων ειδικά των ευπαθών αγροτικών σε άλλες αγορές ή την αξιοποίηση τους σε δευτερογενείς τομείς;», ανέφερε.

«Πού είναι τα νέα αναβαθμισμένα εργαλεία της ΚΑΠ για την αντιμετώπιση των κρίσεων;» τόνισε και ζήτησε να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «γιατί καθυστερούμε αν και έχουμε  το ταμείο διαχείρισης κρίσεων  ήδη διαθέσιμο»;

Επιπλέον, όπως είπε, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου ανεστάλη και η βοήθεια των 125 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη του τομέα των ευπαθών φρούτων και λαχανικών στην ΕΕ.
«Ο νότος της Ένωσης, αλλά και η Ελλάδα ειδικά αναφέρθηκε είναι ήδη τσακισμένος από την οικονομική κρίση και επομένως το εμπάργκο έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη επιβαρυμένη οικονομική συγκυρία», επισήμανε ο κ. Κύρκος.

Τελειώνοντας ζήτησε να απαντήσει η Ευρώπη με αλληλεγγύη στην πρόκληση που δεν θα είναι σύντομη, γιατί η συζήτηση είναι τώρα  για τα αγροτικά, αλλά ας μην ξεχνάμε πως «Winter is Coming».


Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/8854-paremvasi-sto-evrokoinovoylio-yper-ton-apozimioseon-ellinon-metaforeon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας