Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Άνοδος 25% στο ΣΕ.ΜΠΟ. αναμένεται, το 2014, για το λιμάνι του Πειραιά

Αξιοσημείωτη προβλέπεται η εφετινή αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα του Πειραιά. Σύμφωνα με έρευνα της Business Monitor International, κατά το τρέχον έτος, προβλέπεται να διακινηθούν 3,954 εκατ. εμπορευματοκιβώτια και από τις τρεις προβλήτες του λιμανιού, δηλαδή από την Προβλήτα I του ΟΛΠ και τις Προβλήτες II και III που διαχειρίζεται η Cosco, μέσω της ΣΕΠ Α.Ε.

Εφόσον επιβεβαιωθεί το μέγεθος αυτό, θα συνιστά άνοδο της τάξεως του 25%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Mάλιστα, η ΒΜΙ εκτιμά ότι είναι εφικτή η διψήφια ετήσια άνοδος της διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και τα επόμενα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν πρόσθετες επενδύσεις σε υποδομές. Το 2013, ΟΛΠ και Cosco διακίνησαν 3,16 εκατ. TEUS και το 2012 2,74 εκατ. TEUS.

Αντίστοιχα, άνοδος προβλέπεται και σε ό,τι αφορά το γενικό φορτίο, μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Κατά την ΒΜΙ, το 2014 αναμένεται να καταγραφεί ετήσια άνοδος της τάξεως του 7,8%, σε 16,685 εκατ. τόνους. Η εταιρεία εκτιμά ότι, μεσοπρόθεσμα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης δραστηριότητας θα διαμορφωθεί σε 6,2%, κατά μέσον όρο.

Υπενθυμίζεται ότι με την επίτευξη του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ – Cosco, για την επέκταση των Κινέζων στο δυτικό τομέα της προβλήτας ΙΙΙ (εφόσον εγκριθεί οριστικά), η δυναμικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco θα φτάσει τα 6,2 εκατ. TEUS ετησίως, ενώ μαζί με τον προβλήτα Ι του ΟΛΠ θα φτάσει τα 7,2 εκατ. TEUS.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9305-anodos-25-sto-se-mpo-anamenetai-to-2014-gia-to-limani-tou-peiraia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας