Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ναυλαγορά υπό τη σκιά των οικονομικών εξελίξεων. Οι επιδόσεις ανά τομέα

Οι τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου ενισχύουν της ανησυχίες για την ανάρρωση της παγκόσμιας οικονομίας, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα έντονοι κίνδυνοι, τόσο από την πλευρά της Ασίας, όσο και από την ευρωζώνη, σύμφωνα με ανάλυση της Μαρίας Μπερτζελέτου, Shipping Analyst Golden Destiny Research & Valuations Department, που δημοσιεύτηκε στο naftikachronika.gr.

Στην ευρωζώνη, η οικονομική ανάκαμψη αιωρείται ακόμα και δε μπορεί να θεωρηθεί από τους οικονομικούς αναλυτές εξασφαλισμένη η σταθερότητά της, καθώς οι τρεις μεγάλες οικονομίες, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία δείχνουν επίπεδα στασιμότητας.

Η επιβράδυνση των αναδυόμενων οικονομιών και κυρίως της Κίνας και οι έντονες γεωπολιτικές διαφορές Ουκρανίας – Ρωσίας αποτελούν σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους. Ωστόσο, θετικά εμφανίζονται τα στοιχεία από Markit Economics για την οικονομία της ευρωζώνης με το συνολικό δείκτη Purchasing Managers Index-PMI να εμφανίζει αύξηση στης 54,3 μονάδες από 54,1 τον προηγούμενο μήνα και τη Γερμανία να δείχνει ελπίδες για ανάκτηση της δυναμικής στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου της χρονιάς.

Στην πλευρά της Ασίας, η Κινέζικη οικονομία εμφανίζει το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων πέντε ετών υπό το βάρος των πιέσεων στην αγορά των ακινήτων, στην εγχώρια ζήτηση και στη βιομηχανική παραγωγή.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ για τη δεύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη διαμορφώθηκε στο 7.3% για τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της χρονιάς από 7.5% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 7.2%.

Οι ανησυχίες εντείνονται μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Κίνας που τονίζει ότι οι κυβερνητικές αρχές μπορούν να ανεχθούν ανάπτυξη ελαφρά μειωμένη από το επίσημο στόχο-7.5%, καθώς επιδιώκουν αναμόρφωση της οικονομίας για να καθοδηγείται περισσότερο από την εγχώρια κατανάλωση και λιγότερο από τις εξαγωγές και επενδύσεις.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9309-i-navlagora-ypo-ti-skia-ton-oikonomikon-ekselikseon-oi-epidoseis-ana-tomea.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας