Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Πάρε – δώσε» με το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πάρε – δώσε» με το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και αρχικά είχε προταθεί ο Σλοβάκος Μάρο Σέφκοβιτς, τελικά η ΕΕ όρισε υποψήφια την Βιολέτα Μπουλτς από τη Σλοβενία.

Αυτό, συνέβη, εξαιτίας της… καραμπόλας στο χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας. Αρχικά είχε προταθεί η Άλενκα Μπράτουσε από τη Σλοβενία, η οποία απορρίφθηκε ως… αδιάβαστη. Τη θέση της έλαβε η συμπατριώτισσά της Βιολέτα Μπουλτς, η οποία ωστόσο οδεύει στο χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, αντί της Ενέργειας. 




Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποφάσισε να αναθέσει, στη νέα υποψήφια επίτροπο της Σλοβενίας Βιολέτα Μπουλτς, το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, ορίζοντας αντιπρόεδρο της επιτροπής, το Σλοβάκο Μάρο Σέφκοβιτς, με το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας.

Η ανακοίνωση της επιτροπής σημειώνει ότι το Συμβούλιο της Ε.Ε. ενέκρινε, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, το νέο κατάλογο των Ευρωπαίων επιτρόπων με τη νέα υποψήφια επίτροπο της Σλοβενίας, Βιολέτα Μπουλτς, στη θέση της Άλενκα Μπράτουσεκ, που απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τόσο η Σλοβένα Β. Μπουλτς, όσο και ο Σλοβάκος Μ. Σέφκοβιτς θα περάσουν από τη διαδικασία των ακροάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο που θα ορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ακροάσεων, τονίζει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/9168-pare-dose-me-to-xartofylakio-metaforon-tis-evropaikis-enosis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας