Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης: Τον Νοέμβριο η σύμβαση του έργου Πάνορμος-Εξάντης



Ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο στο τμήμα του ΒΟΑΚ, Πάνορμος-Εξάντης στα διοικητικά όρια του Νομού Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του  ypodomes.com μέσα από τον ΟΑΚ το έργο οδεύει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση και αναμένεται να υπογραφεί μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο. Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Κ/Ξ Γ. ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ - ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ με έκπτωση  35,55%. Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2014 . Το τμήμα ανήκει στον βασικό οριζόντιο οδικό άξονα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (ΟΑΚ ΑΕ).

Πρόκειται για τμήμα που θα μετατραπεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με όριο ταχύτητας τα 120χλμ./ώρα. Το τμήμα αυτό φυσικά είναι σχετικά μικρό με μήκος 9.960 μέτρα και θα περιλαμβάνει την μετατροπή του τμήματος σε κλειστό αυτοκινητόδρομο που θα διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με αρχή την υφιστάμενη γέφυρα Γεροποτάμου και ολοκλήρωση την περιοχή του οικισμού Εξάντης.

Το οδικό έργο «Πάνορμος – Εξάντης» του ΒΟΑΚ στον Ν. Ρεθύμνου, έχει προϋπολογισμό 64.500.000 Ευρώ και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα φετινά έργα.  Η ολοκλήρωση των έργων προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν όλα πάνε καλά τα έργα θα ξεκινήσουν στο τέλος του έργους και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2018.

Το έργο αποτελεί την μεγαλύτερη εργολαβία του 2014 για τον ΒΟΑΚ και το μεγάλο αγκάθι είναι πως στον ορίζονται δεν φαίνεται να υπάρχει συνέχεια καθώς αυτή την εποχή ο ΒΟΑΚ έχει μπει σε φάση συνολικής μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να αποφασιστεί συνολικά το μοντέλο χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της μετατροπής του αξονα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο στο σύνολο του. Σαν έργο το τμήμα Πάνορμος-Εξάντης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς χρηματοδοτείται από από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει :
-Διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού στο μεγαλύτερο μέρος της
-Παράπλευρο οδικό δίκτυο
-Τον Ανισόπεδο Κόμβο Πάνορμου
-Μία γέφυρα, επέκταση και κατασκευή νέων Κάτω Διαβάσεων, επεκτάσεις υφιστάμενων οχετών.

Στο έργο υπάρχει δικαιώμα προαίρεσης: για την κατασκευή του ημικόμβου Γεροποτάμου και του ημικόμβου Σκεπαστής προϋπολογισμού 1.219.512 ευρώ εκτός ΦΠΑ.

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας