Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Διαγωνισμοί για εκποιήσεις εγκαταλελειμμένων πλοίων και σκαφών από ΟΛΠ

Ανοικτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την εκποίηση εγκαταλελειμένων πλοίων και σκαφών θα διενεργήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν εγκαταλελειμμένα πλοία από τη λιμενική ζώνη του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, εκποιούνται στο Πέραμα στις 29 Οκτωβρίου το φορτηγό πλοίο «Γεωργία Μ» με τιμή εκκίνησης 18.080 ευρώ, καθώς και τα αλιευτικά «Άρτεμις» και «Σαρωνικός» στις 29 Οκτωβρίου στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, με τιμή εκκίνησης 12.800 και 16.800 ευρώ, αντίστοιχα.

Στις 31 Οκτωβρίου θα εκποιηθεί το δεξαμενόπλοιο «Μελίνα» που βρίσκεται στη ράδα Περάματος, με τιμή εκκίνησης 61.500, και το δεξαμενόπλοιο «Μαρούλα» στο λιμανάκι Περάματος, με τιμή εκκίνησης 80.000 ευρώ. Επίσης, την ίδια ημέρα θα εκποιηθεί το φορτηγό πλοίο «Χρήστος-Ι» στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, με τιμή εκκίνησης 26.880 ευρώ.

Οι όροι των διαγωνισμών αναφέρονται σε σχετικές διακηρύξεις που θα δημοσιευθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ.

«Στόχος του ΟΛΠ είναι να απομακρυνθούν όλα τα εγκαταλειμμένα πλοία και ναυάγια που παρακωλύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανωμερίτης, ήδη έχουν απομακρυνθεί από την έναρξη του προγράμματος αυτού 74 πλοία και ναυπηγήματα, που επί χρόνια βρίσκονταν παρατημένα ή μισοβουλιαγμένα στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠ.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9021-diagonismoi-gia-ekpoiiseis-egkataleleimmenon-ploion-kai-skafon-apo-olp.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας