Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση Κεφαλογιάννη μεικτής χρηματοδότησης με διόδια για την μετατροπή του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο

Υπέρμαχος είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του neakriti.gr o ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης για την πλήρη ανακατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα  και αναβάθμισης του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο μέσω συνδυασμού χρηματοδότησης ευρωπαϊκής, ιδιωτικής εμπλοκής και διοδίων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα με την άποψη του Μανόλη Κεφαλογιάννη, ταυτίζονται εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Αρχών όπως ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης. Η άποψη δηλαδή πως χωρίς συγχρηματοδότηση και διόδια δεν είναι ρεαλιστικά εφικτή η πλήρης ανακατασκευή του ΒΟΑΚ και πως ουσιαστικά θα παραπεμφθεί στις... καλένδες.

Υπάρχει η αντίθετη θέση, αυτή των Κρητών βουλευτών της αντιπολίτευσης και αυτοδιοικητικών, όπως ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που δηλώνουν κατηγορηματικά ενάντιοι στα διόδια, ενώ υπάρχει και μια τρίτη, ενδιάμεση τάση, στην οποία ανήκουν και βουλευτές της Ν.Δ. στο νησί, που δηλώνουν ανοιχτοί στα διόδια. Διατηρούν, ωστόσο, στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν μια τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για να ανοίξουν ξεκάθαρα τα χαρτιά τους επί του "καυτού" θέματος των διοδίων.

Το σίγουρο, όπως φαίνεται και από τις σχετικές δηλώσεις και τοποθετήσεις τοπικών πολιτικών προσώπων και φορέων, είναι πως το θέμα των διοδίων καίει. Και αποτελεί επίμαχο σημείο τριβής για σφοδρή αντιπαράθεση. Οι δηλώσεις του Μανόλη Κεφαλογιάννη στο προχθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" και τα "καρφιά" του περί λαϊκιστών έδωσαν το σύνθημα και η διαμάχη για το αν θα πρέπει να επιβληθούν διόδια στην Κρήτη για να κατασκευαστεί ο πολύπαθος ΒΟΑΚ ξεκίνησε για τα καλά.

Μια διαμάχη όπου οι μεν υπέρμαχοι των διοδίων - ως αναγκαστική για τους ίδιους λύση για να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο - κατηγορούν ευθέως τους φανατικούς πολέμιους των διοδίων ως λαϊκιστές και δημαγωγούς! Οι δε πολέμιοι των διοδίων κάνουν λόγο για θέσεις και προτάσεις που προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα εν μέσω κρίσης!

Πηγή: neakriti.gr  http://ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας