Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το ΥΠΟΙΚ απομένει για την απόφαση ακινησίας φορτηγών ΔΧ και ταξί έως 3 έτη

Ανάσα για δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ και ταξί αποτελεί η απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Εργασίας, η οποία δίδει τη δυνατότητα προσωρινής ακινησίας των οχημάτων τους, από 3 μήνες έως 3 έτη.
Κατά την διάρκεια της ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των παραπάνω αυτοκινήτων απαλλάσσονται της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, της υποχρέωσης ασφάλισης του αυτοκινήτου, καθώς και των τελών κυκλοφορίας. Η απόφαση θα είναι εκτελεστή, μόλις υπογραφεί και από το υπουργείο Οικονομικών.
“Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία για τους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων και τους ιδιοκτήτες επιβατικών δημόσιας Χρήσης (ΤΑΞΙ), οι οποίοι, λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου που έχει γίνει στις κατηγορίες αυτές, αδυνατούσαν να σταματήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τις κατηγορίες αυτές των επαγγελματιών, προκειμένου να ανακουφιστούν προσωρινά”, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας