Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η οδική ασφάλεια κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών

Στο βασικό πυλώνα των προτεραιοτήτων της, στη θέση της Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ, βρίσκεται η οδική ασφάλεια, δήλωσε η Βιολέτα Μπούλτς, η οποία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας, δεσμεύθηκε να κάνει τους δρόμους της Ευρώπης πιο ασφαλείς.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, «η οδική ασφάλεια αποτελεί μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες και οι δρόμοι μας είναι πολύ ασφαλέστεροι σήμερα από ό, τι ήταν περίπου πριν από είκοσι χρόνια. Το έργο μας όμως δεν μπορεί να σταματήσει εδώ! Πάνω από 26.000 άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν στους δρόμους μας κάθε χρόνο, και πολλοί περισσότεροι υποφέρουν φρικτά από τα τροχαία ατυχήματα.

Πίσω από αυτές τις στατιστικές θρηνούν γονείς, παιδιά, αδέλφια, συνάδελφοι και φίλοι. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο τίμημα για το δικαίωμα μας στην μετακίνηση. Σήμερα, οι σκέψεις μου είναι σε κάθε άτομο που έχει χάσει κάποιον αγαπητό σε αυτούς, και σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί σωματικά ή ψυχικά από ένα τροχαίο ατύχημα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας μας δίνει μια οδυνηρή, αλλά απαραίτητη υπενθύμιση ότι η εργασία για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι μια ατέρμονη διαδικασία. Είναι σαφές ότι έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να δεσμευτώ προσωπικά να κάνω την οδική ασφάλεια ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου ως Επίτροπος Μεταφορών. Ελπίζω ότι μπορώ να βασίζομαι σε σας για να εργαστούμε ενεργά μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να βοηθήσουμε να κάνουμε τους δρόμους μας πιο ασφαλείς στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε να σώσουμε χιλιάδες ζωές».

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/9510-i-odiki-asfaleia-koryfaia-proteraiotita-tis-evropaias-epitropou-metaforon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας