Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επιτρέπεται η μεταφορά αγωνιστικών μοτοσυκλετών από ΦΙΧ και επιβατικά ιδιωτικά

Τη μεταφορά αγωνιστικών μοτοσυκλετών από φορτηγά ΙΧ και επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έπειτα από σχετική απόφαση του υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΜΕ, επιτρέπεται πλέον «η ρυµούλκηση αγωνιστικών µοτοσυκλετών µε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα (ΦΙΧ), ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας του ΦΙΧ και µεταφορικού του έργου, µε χρήση ειδικού τρέιλερ µεταφοράς µοτοσυκλετών».
Επίσης, επιτρέπεται η φόρτωση και µεταφορά αγωνιστικών µοτοσυκλετών µε ΦΙΧ, ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας του ΦΙΧ και µεταφορικού του έργου.
Όπως αναφέρει η απόφαση, «Οι µοτοσικλέτες που φορτώνονται πρέπει να είναι ασφαλώς προσδεδεµένες στα οχήµατα µεταφοράς, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 32 του Κ.Ο.Κ. και τυχόν ειδικότερες διατάξεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση του ν.3446/2006.».
«Για την µεταφορά µοτοσικλετών µε την έλξη ειδικού τρέιλερ µεταφοράς µοτοσυκλετών από οχήµατα εφαρµόζονται κατά περίπτωση οι διατάξεις της υπ’ αριθµ. 16823/1978 απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών (ΦΕΚ Β’ 524) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».
Η ρύθμιση αυτή διευκολύνει αρκετά τη διενέργεια των αγώνων μοτοσικλετιστών, μειώνοντας παράλληλα το κόστος της μεταφοράς.
«Ο οδηγός του ΦΙΧ πρέπει να διαθέτει την κατ' άρθρο 94 ΚΟΚ κατάλληλη άδεια ικανότητας οδηγού. Η ρυµούλκηση και µεταφορά της αγωνιστικής µοτοσυκλέτας είναι δυνατή µόνο κατά το διάστηµα διενέργειας αγώνων, το οποίο βεβαιώνεται από τις Οµοσπονδίες ΜΟΤΟΕ ή ΟΜΑΕ ή οποιονδήποτε άλλον φορέα αναγνωρισµένο από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Η βεβαίωση, η οποία ορίζει το διάστηµα διεξαγωγής αγώνων και πιστοποιεί ότι για τον συγκεκριµένο οδηγό της µοτοσυκλέτας έχει εκδοθεί αγωνιστική άδεια, πρέπει να βρίσκεται επί του οχήµατος κατά τη διάρκεια της µεταφοράς. Πέραν της ανωτέρω βεβαίωσης, ως συνοδευτικά έγγραφα της µεταφοράς απαιτούνται:
  • φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας µοτοσυκλέτας, εφ' όσον έχει εκδοθεί
  • δελτίο αθλητή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας