Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αδικημένοι αισθάνονται οι ακτοπλόοι από τις επιδοτήσεις άγονων γραμμών

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η σημασία των ακτοπλοϊκών μας συγκοινωνιών δεν έχει γίνει κατανοητή, αφού οι αποζημιώσεις για την εκτέλεση δρομολογίων Δημόσιας Υπηρεσίας στις χερσαίες μεταφορές ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ, ενώ στις θαλάσσιες στα 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ επιβαρύνουν τους επιβάτες.

Δηλαδή, οι χερσαίες μεταφορές λαμβάνουν το 72% των κρατικών επιχορηγήσεων, ενώ οι θαλάσσιες το 16,8%. Επίσης, είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να έχει εξαιρεθεί ο κλάδος από την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που εφαρμόζονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».

Τα ανωτέρω ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μ. Σακέλλης, στην παρουσίαση έρευνας του ΙΟΒΕ για την συνεισφορά της ακτοπλοΐας στο ΑΕΠ.

Δεν ξέρουμε ποιες χερσαίες άγονες γραμμές, εννοούσε ο πρόεδρος. Ίσως τις επιδοτήσεις του ΟΑΣΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των ΚΤΕΛ. Γενικότερα, πρόταση των ακτοπλόων είναι ένα «ενιαίο ταμείο άγονων γραμμών», κυρίως με τις αεροπορικές.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/o-ypogeios/item/9387-adikimenoi-aisthanontai-oi-aktoplooi-apo-tis-epidotiseis-ton-agonon-grammon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας