Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η Ρωσία μπλοκάρει τα φορτηγά με εμπορεύματα της Λιθουανίας στα σύνορα

Η Λιθουανία κατηγόρησε χθες τη Μόσχα ότι μπλοκάρει τα οχήματα και τα αγαθά της στα ρωσικά σύνορα και κάλεσε για διαμαρτυρία το Ρώσο πρέσβη, όπως μετέδωσε το euractiv.gr.
Οι μεταφορές και η υλικοτεχνική υποστήριξη για το εμπόριο με τη Ρωσία συνιστούν κρίσιμο μέρος για την οικονομία της Λιθουανίας, και στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί εμπάργκο, που παρακώλυσαν την εμπορική δραστηριότητα.
Ωστόσο, η κατάσταση σήμερα είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Η Πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaitė δεσμεύθηκε χθες να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια, εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.
Την περασμένη εβδομάδα επίσης, αποκάλεσε τη Ρωσία «κράτος τρομοκρατίας», καθώς αρνείται να ταυτοποιήσει, ως Ρώσους, τους στρατιώτες που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Ουκρανία.
Το Βίλνιους είπε ότι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου η Ρωσία δεν επέτρεψε την είσοδο στην περιοχή του Καλίνινγκραντ στα αυτοκίνητα ή τα φορτηγά που ήταν εγγεγραμμένα στη Λιθουανία.
«Είπα στον πρέσβη πως η Λιθουανία πιστεύει ότι οι Ρώσοι υπάλληλοι που εμποδίζουν τα οχήματα, που είναι εγγεγραμμένα στη Λιθουανία, τα φορτηγά, τα αγαθά που παράγονται ή φορτώνονται στη Λιθουανία.. κάνουν διακρίσεις», τόνισε ο υφυπουργός εξωτερικών της χώρας, Andrius Krivas. Το ρωσικό υπουργείο Mεταφορών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας