Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Απέφυγε να αναφερθεί στη φορολόγηση των εφοπλιστών ο Θ.Δρίτσας

Ουδεμία αναφορά στο καθεστώς φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών - πόσω μάλλον σε ενδεχόμενη τροποποίησή του - έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.  
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η ποντοπόρος ναυτιλία είναι αναμφίβολα ο πιο δυναμικός τομέας της ελληνόκτητης ναυτιλιακής δραστηριότητας. Το γεγονός ότι πρόκειται για διεθνοποιημένη δραστηριότητα δεν μειώνει καθόλου τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει σε αυτή η ελληνική σημαία.
Θέλουμε την ελληνική σημαία ισχυρή στην παγκόσμια ναυτιλία. Είναι όμως σαφώς μονομερής κάθε υποβάθμιση της συνεισφοράς του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των ναυτικών σε αυτό το δυναμισμό.
Ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που περνάει η χώρα μας και βιώνει ο λαός μας, είναι επιτακτικά αναγκαία η αύξηση της ανταπόδοσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου προς την ελληνική κοινωνία. Η ανταπόδοση αυτή πρέπει να περιλάβει πρώτα από όλα την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά και να επεκταθεί».
Πρώτο μέλημα του αναπληρωτή υπουργού είναι η μείωση της ανεργίας των ναυτεργατών. Οι εφοπλιστές αποδέχονται το εν λόγω αίτημα, εάν και θεωρούν τους Έλληνες ναυτικούς ακριβούς.
Ρήξη μεταξύ υπουργείου Ναυτιλίας – εφοπλιστών θα συντελεστεί, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να τροποποιήσει το φορολογικό τους καθεστώς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας