Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει τη θέση του: Ναι στην Cosco, όχι στην πώληση του ΟΛΠ

Με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές περιλαμβάνει συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και του διαγωνισμού πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει τα εξής:
«Η θέση του υπουργείου στο συγκριμένο ζήτημα είναι θετική ως προς την υπάρχουσα σύμβαση με την Cosco και ότι ουδεμία αναφορά έγινε στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ».
Νωρίτερα, η ΟΜΥΛΕ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά «κύκλων του ΥΠΟΙΚ», που εμφανίζονταν ότι προωθούν την πώληση του ΟΛΠ, την οποία ενέτασσαν στη συμφωνία – γέφυρα που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές.
Υπενθυμίζεται ότι, τέλος στην πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ έβαλε, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.
Όπως ανέφερε ο κ. Δρίτσας, θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμένων, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί παραγωγική ανασυγκρότησή τους.
Στις περιπτώσεις, όπου ήδη υπάρχουν εγκαθιδρυμένες συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμενικών υποδομών από ιδιώτες (π.χ. Cosco στον Πειραιά), ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι τα τέσσερα αναγκαία προαπαιτούμενα είναι:
-Η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων,
-Προστασία περιβάλλοντος,
-Διαφάνεια,
-Διασφάλιση εμπλοκής μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην παραγωγική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας