Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Υπό «γερμανική εποπτεία» η εφοδιαστική αλυσίδα της Ελλάδας

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες της Ελλάδας; Ποιοι κλάδοι της οικονομίας μπορούν να «ανεβάσουν» τη χώρα ένα και δυο επίπεδα;
Τουρισμός, ναυτιλία και… συνδυασμένες μεταφορές. Η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί, όσο μπορεί, τη γεωστρατηγική της θέση.
Αρκετοί το έχουν καταλάβει, όπως η κινεζική Cosco που πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω το μοντέλο συνδυασμένων μεταφορών, που έχει συγκροτήσει με τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, διευρύνοντάς το με οδικές και αεροπορικές μεταφορές.
Στο πάζλ της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, εμπλέκονται (κυρίως) γερμανικές εταιρείες (η DB Schenker δημοσιοποίησε τα σχέδιά της στην Ελλάδα, μέσω του metaforespress.gr) .
Αξιοσημείωτο είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης διαπίστωσε, με έκπληξη, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών, που είχε στο Πεκίνο, ότι κάτι συμβαίνει με τους Κινέζους και τους Γερμανούς, με… menu την Ελλάδα.
Αυτό για κάποιους, είναι κακό. Για άλλους όχι, φτάνει η Ελλάδα και οι ελληνικές εταιρείες να «μπουν πιο δυνατά στο παιχνίδι», μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας