Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Oι Δανοί της Maersk συναντήθηκαν με τον Γ.Σταθάκη, με menu ΟΛΠ-ΟΛΘ

Μετά το θόρυβο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του υπ. Οικονομίας και Ναυτιλίας Γιώργου Σταθάκη περί «απευθείας διαπραγματεύσεων με την Cosco για τον διαγωνισμό του ΟΛΠ», ο οποίος προκάλεσε την «πυροσβεστική» τοποθέτηση του ΤΑΙΠΕΔ (εξέδωσε δελτίο Τύπου, σημειώνοντας ότι το Ταμείο τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των επενδυτών), ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον μεγάλο «αντίπαλο» της Cosco: την APM Terminals, η οποία είναι θυγατρική της Maersk.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας ΑPM Terminals / Maersk Francois Xavier Delenclos και Sander Riemersma, αλλά και την πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα, Mette Knudsen.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν στον υπουργό Οικονομίας τα σχέδιά τους, αναφορικά με την παραχώρηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αντίστοιχων δύο διαγωνισμών που διενεργούνται, αυτό το διάστημα, από το ΤΑΙΠΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι οι Δανοί της Maersk συμμετέχουν στους διαγωνισμούς εξαγοράς του 67%, τόσο του ΟΛΠ, όσο και του ΟΛΘ, οι οποίοι βρίσκονται στη φάση της εκδήλωσης των δεσμευτικών προσφορών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας