Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Προβληματίζουν οι επιδόσεις ενός εκ των φαβορί του ΟΛΠ: της Maersk

Αντιμέτωπη με κατακόρυφη πτώση της κερδοφορίας της, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, βρίσκεται η νούμερο 1 μεταφορική εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου.
Η Maersk, η οποία φαντάζει ένας από τους κύριους διεκδικητές του ΟΛΠ (συμμετέχει στο διαγωνισμό, μέσω της θυγατρικής APM Terminals) αναθεώρησε, προς τα κάτω, τις προβλέψεις για τα ετήσια αποτελέσματα.
Οι απώλειες της δανέζικης εταιρείες αποδίδονται στην γενικότερη και παγκόσμια συρρίκνωση του κλάδου των θαλάσσιων μεταφορών και δη, των ναύλων.

Ειδικότερα, η Maersk ανακοίνωσε ότι η συρρίκνωση των αποτελεσμάτων σχετίζεται με την Maersk Line, η οποία θα σημειώσει μείωση εκτιμώμενων κερδών, ύψους 600 εκατ. δολαρίων.
Η Maersk Line ανέφερε καθαρά κέρδη 1,2 δις. δολ. στο πρώτο εξάμηνο του έτους και αντί να αναμένει 2,2 δις. στο τέλος του έτους, τώρα εκτιμά 400 εκατ. δολ. στο δεύτερο εξάμηνο, ήτοι 1,6 δις. στο σύνολο του έτους.
Όπως αναφέρει ο όμιλος της Maersk, η ναυτιλιακή αγορά εμπορευματοκιβωτίων έχει επιδεινωθεί, πέρα από τις προσδοκίες του ομίλου, ειδικά στο τελευταίο μέρος του τρίτου τριμήνου και  τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα ο όμιλος να μην αναμένει ανάκαμψη της αγοράς το 2015.
«Η Maersk Line έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει μια αποδοτική και ανθεκτική λειτουργία, αλλά η τρέχουσα επιδείνωση στην ναυτιλιακή αγορά επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Nils Andersen, συμπληρώνοντας ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας για το αποτέλεσμα του 2015».
Βάσω Βεγιάζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας