Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΔΝΕ ενίσταται στις απεργιακές κινητοποιήσεις πλοηγών – ρυμουλκών

Στις αρνητικές συνέπειες από την απεργία των πλοηγών και ρυμουλκών αναφέρεται η Διεθνής Ναυτική Ένωση, καλώντας το υπουργείο Ναυτιλίας να παρασχεθούν πάγιες οδηγίες προς τις Υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς ως και των λοιπών εμπορικών λιμένων, προς την κατεύθυνση παροχής έγκρισης, σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων, είσπλου ή έκπλου ορισμένων κατηγοριών πλοίων, τα οποία είτε διαθέτουν σύστημα προώσεως με διπλούς έλικες (π.χ. κρουαζιερόπλοια), είτε διαθέτουν σύστημα πρωραίας έλικας ελιγμών (bow thruster), με την προϋπόθεση έγγραφης αποδοχής της ευθύνης από τους Πλοιάρχους των πλοίων αυτών.
Η επιστολή της ΔΝΕ
«Όπως είναι γνωστό με τις ανωτέρω σχετικές ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών, αποφασίσθηκε και ήδη ευρίσκεται σε εξέλιξη 48ωρη απεργία  των πλοηγών και των ρυμουλκών από 02/11/15 έως 03/11/15 για τους λόγους που αναφέρονται στις ανακοινώσεις των Ενώσεων αυτών.

Οι ως άνω απεργιακές κινητοποιήσεις, έχουν ήδη δημιουργήσει μέγα ζήτημα, καθ’ όσον τα αναμενόμενα να προσεγγίσουν στον λιμένα Πειραιώς εμπορικά πλοία ως και επιβατηγά πλοία κρουαζιέρας, οδηγούν κατ’ ανάγκη τις Ναυτιλιακές Εταιρείες στην τροποποίηση των προγραμματισμένων προσεγγίσεων των πλοίων τους σε άλλα λιμάνια, με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες τόσο για τις Εταιρείες - Μέλη μας, όσο και για ένα μεγάλο μέρος παράπλευρων ναυτιλιακών επιχειρήσεων ως και για την οικονομία της Χώρας γενικότερα.
Παρακαλούμε κ. Υπουργέ για τις αναγκαίες παρεμβάσεις σας προς την κατεύθυνση της  άμεσης αποτροπής των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία και η συνεχιζόμενη συρρίκνωση των επιχειρήσεων τόσο του Κλάδου μας, όσο και όλου του εμπορικού κόσμου.
Λόγω των σχεδιαζομένων από συνδικάτα και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τις επόμενες ημέρες, παρακαλούμε κ. Υπουργέ όπως παρασχεθούν πάγιες οδηγίες προς τις Υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς ως και των λοιπών εμπορικών λιμένων, προς την κατεύθυνση παροχής έγκρισης, σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων, είσπλου ή έκπλου ορισμένων κατηγοριών πλοίων, τα οποία είτε διαθέτουν σύστημα προώσεως με διπλούς έλικες (π.χ. κρουαζιερόπλοια), είτε διαθέτουν σύστημα πρωραίας έλικας ελιγμών (bow thruster), με την προϋπόθεση έγγραφης αποδοχής της ευθύνης από τους Πλοιάρχους των πλοίων αυτών.
Σημειώνουμε ότι το μέτρο αυτό είχε εφαρμοσθεί με επιτυχία κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των πλοηγών τον Σεπτέμβριο 2013.
Η Διοίκηση της Ενώσεώς μας κ. Υπουργέ θα ευρίσκεται στην διάθεσή σας για την παροχή διευκρινίσεων, προκειμένου να αποφευχθούν καταστρεπτικότερες συνέπειες γενικής απαξίωσης των Ελληνικών λιμένων και κυρίως του Πειραιά για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο και την θέση αυτού ως hub port, με σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο στις Ναυτιλιακές και άλλες παράπλευρες Επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία της Χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας