Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αλ. Κωνσταντόπουλος, COSMOTE: Καύσιμα, φθορές, ακόμα και λακκούβες «προλαμβάνει» το Driving Performance

Μείωση λειτουργικών δαπανών έως 25%, σε εταιρικούς στόλους οχημάτων, δύναται να επιφέρει η υιοθέτηση της υπηρεσίας Driving Performance, όπως αναφέρει σε συνέντευξη στο metaforespress.gr, o Αλέξανδρος Κωνσταντόπουλος, Business FMC & Applications Section Manager της COSMOTE. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζει ότι η υπηρεσία Driving Performance προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στις επιχειρήσεις, καθώς, εκτός από τις μηχανολογικές φθορές, μπορεί να μειώσει σημαντικά και την κατανάλωση καυσίμων. 

Η εγκατάσταση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, με κόστος που ξεκινά από τα 60 ευρώ ανά όχημα. 
Η χρήση της υπηρεσίας είναι απλή, τόσο για τον fleet manager ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης, μέσω μίας εύχρηστης web εφαρμογής, όσο και για τον οδηγό. 
Συνέντευξη στον Φώτη Φωτεινό
-Έχει τύχει αποδοχής η υπηρεσία «Driving Performance»; Πόσες εταιρείες χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία;
-Η νέα υπηρεσία Driving Performance, τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής, από εταιρείες που διαθέτουν στόλο οχημάτων και αποκτά ολοένα και περισσότερους ένθερμους χρήστες. 

Πρόκειται για μια, εύκολη στη χρήση, M2M υπηρεσία fleet management, που συμβάλλει στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και την οικολογική οδήγηση.
Ταυτόχρονα, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πλήρη εποπτεία του εταιρικού τους στόλου, σε πραγματικό χρόνο. 
Η υπηρεσία Driving Performance προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στις επιχειρήσεις, καθώς, εκτός από τις μηχανολογικές φθορές, μπορεί να μειώσει σημαντικά και την κατανάλωση καυσίμων. 
Παράλληλα, ενισχύει το κοινωνικό προφίλ των επιχειρήσεων, που δίνουν έμφαση στην υπεύθυνη οδήγηση και τη μείωση των ατυχημάτων.
-Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα; Γιατί να την επιλέξει κάποιος; Δώστε μας χρηστικά παραδείγματα εξοικονόμησης κόστους και χρήματος (καύσιμα, συντήρηση, κτλ.).
-Η υπηρεσία Driving Performance, που παρέχουμε σε συνεργασία με την εταιρεία G4S Telematix, αποτελεί τη νέα γενιά τηλεματικών εφαρμογών και προσφέρει δυνατότητες ενημέρωσης, τόσο για τον fleet manager, όσο και για τους οδηγούς. 
Συγκεκριμένα, η διαχείριση του στόλου των οχημάτων από τον fleet manager γίνεται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, σε πραγματικό χρόνο, που προσφέρει, μεταξύ άλλων, αξιολόγηση της οδηγικής συμπεριφοράς των οδηγών, πληροφορίες για την τρέχουσα θέση και κατάσταση κάθε οχήματος, το ιστορικό δρομολογίων και αναλυτικές στατιστικές αναφορές δραστηριότητας, ανά όχημα και οδηγό. 
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα αυτόματης αποστολής ειδοποιήσεων για περιστατικά μη ασφαλούς οδήγησης, καθώς και για μηχανολογικά συμβάντα.
Από την πλευρά του οδηγού, μία ειδική συσκευή (DMAS), που εγκαθίσταται στην καμπίνα του οχήματος, παρέχει ενημέρωση, επίσης σε πραγματικό χρόνο, για περιστατικά μη ασφαλούς οδήγησης (όπως απότομες στροφές, απότομη επιτάχυνση, απότομο φρενάρισμα, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κ.λπ.), όπου ανάλογα με την σοβαρότητα του συμβάντος υπάρχει ηχητική και χρωματική ένδειξη. 
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία fleet management, που απαντά στην ανάγκη οικονομικότερης και ασφαλέστερης διαχείρισης εταιρικών στόλων.
-Έχουν μειωθεί τα ατυχήματα και οι φθορές στο στόλο οχημάτων;
-Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα αυτόματης αποστολής ειδοποιήσεων για περιστατικά μη ασφαλούς οδήγησης, καθώς και για μηχανολογικά συμβάντα. 
Έτσι, δίνεται η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για την πρόληψη φθορών και ατυχημάτων και αποφεύγονται σημαντικά λειτουργικά έξοδα. 

Αρκεί να σας αναφέρω περίπτωση πελάτη, ο οποίος κατάφερε να μειώσει τις λειτουργικές του δαπάνες κατά περίπου 25%, καθώς με το Driving Performance κατάφερε να περιορίσει το χρόνο παραμονής στο ρελαντί, αλλά και τα περιστατικά μη ασφαλούς οδήγησης.
-Είναι εύκολη στην εγκατάσταση και λειτουργία; Πόσο κοστίζει; Απαιτεί ειδική εκπαίδευση;
-Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας είναι η απλότητα στη χρήση και την εγκατάστασή της. 
Η εγκατάσταση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, με κόστος που ξεκινά από τα 60 ευρώ ανά όχημα. Η χρήση της υπηρεσίας είναι απλή, τόσο για τον fleet manager ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης, μέσω μίας εύχρηστης web εφαρμογής, όσο και για τον οδηγό. 

Για να μπορέσει κάθε εταιρεία να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων της υπηρεσίας, δίνουμε τη δυνατότητα δωρεάν πιλοτικής χρήσης για ένα τρίμηνο.
-Μπορείτε να μας περιγράψετε την εμπειρία των οδηγών; Έχουν «αγκαλιάσει» την υπηρεσία; Έχει βελτιωθεί η οδηγική τους συμπεριφορά;
-Οι εντυπώσεις των οδηγών είναι θετικές, καθώς αντιλαμβάνονται τη συμβολή της υπηρεσίας στη βελτίωση της οδηγικής τους συμπεριφοράς, τόσο από άποψη ασφάλειας, όσο και από άποψη οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας