Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Στα 43 εκατ. τα έσοδα των υπηρεσιών logistics της ΕΛΓΕΚΑ. Πώληση συμμετοχής σε Diakinisis Port και PCDC

Στα 43,11 εκατ. ανήλθαν τα περσινά έσοδα του τομέα logisticsτου ομίλου της ΕΛΓΕΚΑ. Ο όμιλος αποφάσισε την πώληση της θυγατρικής Diakinisis Port Cyprus και συνεπακόλουθα, των ποσοστών που κατέχει στις Diakinisis Port (99%) και PCDC (50%).
Όπως επισημαίνει ο όμιλος της ΕΛΓΕΚΑ, «ο Όμιλος προχώρησε σε κινήσεις αναδιάρθρωσης της δομής του, προκειμένου να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των θυγατρικών του, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο κόστους, καθώς επίσης και την απεμπλοκή του από δραστηριότητες, οι οποίες αφενός δεν εντάσσονται στον στενό πυρήνα των δραστηριοτήτων του και αφετέρου δεν παρουσιάζουν σταθερότητα σε επίπεδο κερδοφορίας».
Το 2015, ο κλάδος των logistics συνεισέφερε έσοδα 43,11 εκατ., παρουσιάζοντας λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 1,33 εκατ.
Συνολικά, ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου ανήλθε σε 196,2 εκατ., έναντι 245,8 εκατ. της προηγούμενης χρήσης του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 49,6 εκατ. ή σε ποσοστό 20,19%.
Η εν λόγω πτώση, σύμφωνα με τον όμιλο, οφείλεται κυρίως στην αρνητική συμβολή του τομέα «Εμπορία τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών» και δευτερευόντως από τον τομέα της «Παροχής υπηρεσιών Logistics».
Αντίθετα, ο τομέας της «Παραγωγής τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών» βρίσκεται σε συνεχή αναπτυξιακή πορεία, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων, ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειάς του, καθώς και του επιτυχημένου μίγματος των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προϊόντος και του κόστους του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας