Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Ο Νέος Διεθνής Διάδρομος Εμπορίου της Κίνας αλλάζει τον χάρτη των μεταφορών

 

Σημαντική εξέλιξη για τον Νέο Διεθνή Διάδρομο Εμπορίου Ξηράς-Θάλασσας, καθώς, με τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων να υπερβαίνει ήδη τα 500.000 TEUs για το 2024, επετεύχθη ισορροπία ανάμεσα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές εμπορευμάτων που πραγματοποιούνται μέσω αυτού.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Νέος Διεθνής Διάδρομος Εμπορίου Ξηράς-Θάλασσας έχει διευρύνει το δίκτυό του, συνδέοντας πλέον 523 λιμάνια σε 124 διαφορετικές περιοχές, μέσω σιδηροδρομικών, οδικών και θαλάσσιων δικτύων, που διέρχονται από περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Xinhua, περισσότερες από 30.000 εμπορευματικές αμαξοστοιχίες έχουν διασχίσει τον εν λόγω εμπορικό διάδρομο, συνδέοντας την Κίνα με την Ευρώπη.

Από το 2019 έως το 2023, ο ετήσιος όγκος εμπορευμάτων που διακινήθηκαν μέσω του εμπορικού διαδρόμου αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 50%, 45%, 54%, 32% και 21% αντίστοιχα.

Τέλος, ο Νέος Διεθνής Διάδρομος Εμπορίου Ξηράς-Θάλασσας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη ραγδαία ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου των περιοχών της δυτικής Κίνας, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για τις χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Belt and Road Initiative».

 

Πηγή: https://www.naftikachronika.gr/2024/08/08/o-neos-diethnis-diadromos-emporiou-tis-kinas-allazei-ton-charti-ton-metaforon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας