Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

H Scania έχει δυναμική παράδοσης 120.000 φορτηγών μέχρι το 2020.

Η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών Scania AB ανακοίνωσε ότι έχει τη δυναμική, μέχρι το 2020, να παραδώσει 120.000 φορτηγά ετησίως ή να διπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των οχημάτων που παρέδωσε το 2012, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία θα πρέπει να ανακάμψει μακροπρόθεσμα και οι όγκοι της πιθανότατα θα αυξηθούν σε αγορές, όπως η Ασία και η Αφρική, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones.
«Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή θέση στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Scania, Martin Lundstedt, σε ανακοίνωση της εταιρείας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Capital Markets Day στο Sodertalje της Σουηδίας.
«Στο μεταξύ, η τάση για την αύξηση της ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές είναι ευνοϊκή για εμάς και εστιάζουμε τώρα στην επέκταση της παρουσίας μας περαιτέρω σε βασικούς τομείς», πρόσθεσε.
Η Scania βλέπει τη δυναμική να παραδώσει 15.000 λεωφορεία και 20.000 βιομηχανικές μηχανές μέχρι το 2020, αναφέρει. Αναμένει επίσης οι υπηρεσίες μέχρι τότε να αντιστοιχούν στο 25%-30% των συνολικών πωλήσεων, σε σχέση με το 20%-25% τα προηγούμενα χρόνια.

Προκειμένου να αυξήσει την παραγωγικότητα, η Scania επενδύει 1,5 δισ. σουηδικές κορόνες (237 εκατ. δολάρια) σε μια τριετή περίοδο με προηγμένες διαδικασίες στις υπάρχουσες μονάδες της, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Για να αυξήσει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και να επιτύχει οικονομίες κλίμακας, η Scania έχει προσδιορίσει έναν αριθμό ευκαιριών για συνεργασία με τη Volkswagen Group σε τομείς όπως τα κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα του συστήματος υβριδικής κίνησης.
Στον τομέα των φορτηγών η Scania δεν διαπιστώνει κάποια εποχική πτώση στις παραγγελίες στην Ευρώπη στο διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου, αν και διαπίστωσε μερική χαμηλότερη δραστηριότητα στη Λατινική Αμερική στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, δήλωσε. Μετά από την ανακοίνωση, οι μετοχές της Scania σημείωσαν άνοδο 2,7% στις 143,20 σουηδικές κορόνες έναντι της ανόδου 1% στην ευρύτερη σουηδική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας