Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΙΑΤΑ: Στα επίπεδα του 2011 ο όγκος στο air cargo, πρόβλεψη εσόδων 56 δισ. δολ.

Συγκρατημένα αισιόδοξη είναι η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) για την πορεία της air cargo αγοράς, συνολικά για το 2013, με τη ζήτηση των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών να αυξάνεται 3,6% τον Αύγουστο.
Της Βάσως Βεγιάζη
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΙΑΤΑ, οι air cargo μεταφορές άρχισαν να βελτιώνουν τα μεγέθη τους από τον Απρίλιο και μετά. Αυτό οφείλεται στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης, στη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των ΗΠΑ και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.
Ισχυρότερος γεωγραφικός τομέας του air cargo αποδείχθηκε η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, με μερίδιο αγοράς που άγγιξε το 38%.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έκθεσης, ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ, Tony Tyler δήλωσε «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης, αλλά το air cargo παραμένει ένας δύσκολος κλάδος δραστηριοποίησης.
Εκτιμούμε ότι ο όγκος αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών επέστρεψε στα επίπεδα του 2011, όταν το cargo σημείωνε έσοδα 67 δισ. δολαρίων.
Για το 2013, σε επίπεδο εσόδων, περιμένουμε 59 δισ., κάτι που θα επαναφέρει την αγορά στα επίπεδα του 2007. Ο δρόμος μπροστά μας θα είναι δύσκολος».

Πηγή:  http://www.metaforespress.gr/aeroporika/item/5516-iata-sta-epipeda-tou-2011-o-ogkos-sto-air-cargo-provlepsi-esodon-56-dis-dol.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας