Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Το βραβείο της χρονιάς στο Setra S515HD

Ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της, η νέα σειρά ComfortClass 500 της Setra κέρδισε τον τιμητικό τίτλο του «Λεωφορείου της Χρονιάς 2014». Η απονομή του βραβείου θα γίνει στην έκθεση «Busworld 2013» του Βελγίου.
Η διεθνής κριτική επιτροπή ειδικών του «Bus and Coach of the Year» επέλεξε μετά από εξαντλητικές δοκιμές να απονείμει το βραβείο στο μοντέλο S 515 HD. Οι 10 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου εντυπωσιάστηκαν από τη συνολική σχεδίαση της νέας γενιάς τουριστικών λεωφορείων Setra η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα περίπου χρόνο.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής πραγματοποίησαν μέχρι και μετρήσεις θορύβου εντός του οχήματος και εκτίμησαν δεόντως την ποιότητα κατασκευής, τις επιδόσεις των φρένων, τα χαρακτηριστικά ασφάλειας, την οδική συμπεριφορά, την εργονομία, τη φιλικότητα προς τους επιβάτες και την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση των λεωφορείων δοκιμής.
Για τον Hartmut Schick, επικεφαλή της Daimler Buses, το βραβείο αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις σε αυτόν τον ολοκαίνουργιο σχεδιασμό τουριστικού λεωφορείου απέδωσαν: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μας απονέμεται αυτό το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο για την καινοτόμα σειρά της Setra ComfortClass 500. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής επιβεβαίωσε προς μεγάλη μας ικανοποίηση την πληθώρα θετικών σχολίων που έχουμε λάβει για αυτά τα καινοτόμα οχήματα από τους πελάτες μας τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες».
  
ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
Η δυναμική γενιά τουριστικών λεωφορείων της εταιρίας του ομίλου Daimler, με έδρα το Ulm, θέτει νέα πρότυπα στα θέματα της οικονομίας, της υψηλής ποιότητας, της άνεσης και της ασφάλειας. Τα νέα premium τουριστικά λεωφορεία διαθέτουν αεροδυναμικές γραμμές ως αποτέλεσμα μιας εκτενούς διαδικασίας ανάπτυξης μέσα σε αεροδυναμική σήραγγα. Πρόκειται για μια υβριδική, μειωμένου βάρους σχεδίαση που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη αντοχή, «έξυπνη» διαχείριση της ενέργειας και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
Η σειρά ComfortClass 500 ήδη πληροί τις απαιτήσεις της προδιαγραφής εκπομπών ρύπων Euro 6 ενώ συμμορφώνεται και με πολυάριθμους άλλους κανονισμούς και νομικές διατάξεις για την ασφάλεια που πρόκειται να εισαχθούν τα επόμενα έτη. Από τον περασμένο Δεκέμβριο το TransportEvo έχει αναρτήσει τη δοκιμή της συγκεκριμένης έκδοσης επί ελληνικού εδάφους, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ http://transportevo.gr/?p=2399

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας