Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δειλά-δειλά η αποκρατικοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος». Νέος νομικός σύμβουλος

Εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο προσλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ , δηλαδή το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για την αποκρατικοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος», σηματοδοτώντας την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.
Είχε προηγηθεί η πώληση του ποσοστού της Hochtief στο συνταξιοδοτικό ταμείο από τον Καναδά (PSP), με τους Καναδούς πλέον να μπορούν να ελέγξουν το management του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ίσως στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ολοκληρωθεί η διαδικασία της περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΔΑΑ. Σήμερα, το δημόσιο κατέχει συνολικά το 55% και οι ιδιώτες μέτοχοι το 45%.
Η προκήρυξη για τον νομικό σύμβουλο
Το προς ανάθεση συμβουλευτικό έργο αφορά στη νομική συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ και του Δημοσίου και των συμβούλων τους για όλα τα θέματα Ελληνικού δικαίου, σε σχέση με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της εταιρείας (ΔΑΑ), ήτοι για την αξιοποίηση έως και του 55% του μετοχικού κεφαλαίου, που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ (30%) και το Δημόσιο (25%) με ή χωρίς την τροποποίηση ή/και παράταση της διάρκειας της από 31.07.1995 σύμβασης παραχώρησης (η «Αποκρατικοποίηση»), και θα περιλαμβάνει, ενδεικτικά και μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
-Μελέτη και αξιολόγηση της νομικής κατάστασης της Εταιρίας σε σχέση με το υφιστάμενο ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο.
-Μελέτη και αξιολόγηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στους τομείς που δραστηριοποιείται η Εταιρία.
-Νομική υποστήριξη σχετικά με τυχόν υποχρεώσεις έναντι των ελληνικών και ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών και συμμετοχή σε συναντήσεις με τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές Αρχές.
-Μελέτη των ελληνικών και ευρωπαϊκών νομικών και ρυθμιστικών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί τυχόν να εγερθούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή άλλες αρμόδιες ελληνικές ή ευρωπαϊκές αρχές.
-Παροχή γνώμης σχετικά με τις διάφορες εναλλακτικές διαδικασίες που θα προταθούν για κάθε μορφή αξιοποίησης ή δομή Αποκρατικοποίησης, με βάση το ισχύον θεσμικό νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Παροχή νομικής υποστήριξης αναφορικά με τα στοιχεία και πληροφορίες που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην τράπεζα Πληροφοριών (Data Room), που θα δημιουργηθεί για τους σκοπούς της Αποκρατικοποίησης, καθώς και νομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Data Room.

-Σύνταξη των απαιτούμενων ανακοινώσεων, συμβατικών κειμένων (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων πώλησης μετοχών και συμφωνίας μετόχων, εφόσον απαιτηθεί), εντολών και κάθε άλλου εγγράφου, καθώς και υποστήριξη κατά τις διαπραγματεύσεις με την Εταιρία, τους λοιπούς μετόχους της Εταιρίας, τους υποψήφιους επενδυτές, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των συναλλαγών και διαδικασιών, που αφορούν στην Αποκρατικοποίηση.
-Ειδικότερα, σε περίπτωση που η Αποκρατικοποίηση συντελεστεί με διάθεση μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παροχή νομικών συμβουλών σχετικά με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διάθεση αυτή, όπως νομική υποστήριξη στην σύνταξη Ενημερωτικού Δελτίου εφόσον απαιτηθεί, προετοιμασία των σχετικών ανακοινώσεων και εγγράφων κτλ. και γενικά παροχή νομικών συμβουλών και υποστήριξη ως προς τα πάσης φύσεως σχετικά θέματα. 

Πηγή:  http://www.metaforespress.gr/aeroporika/item/5492-deila-deila-i-apokratikopoiisi-tou-el-venizelos-neos-nomikos-symvoulos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας