Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή του έργου FUTUREMED στο 6ο ECITL Conference

Οι πιλοτικές εφαρμογές για την ενίσχυση της ‘ορατότητας’ των συνδυασμένων μεταφορών του  έργου FUTUREMED- Freight and passengers sUpporting infomobiliTy systems for a sUstainable impRovEment of the competitiveness of port-hinterland systems of the MED πρόκειται να παρουσιαστούν στο 6ο  Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Μεταφορών (6th European Conference on ICT for Transport Logistics (ECITL), που θα διεξαχθεί στις 23-25 Οκτωβρίου 2013 στη Σαραγόσα της Ισπανίας.
Το 6ο κατά σειρά ECITL επικεντρώνεται στην «Έρευνα στο χώρο των Logistics: Καινοτόμες Συνεργατικές Λύσεις » με κεντρική θεματολογία την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών στην εφοδιαστική αλυσίδα των μεταφορών. Το συνέδριο στοχεύει στον προσδιορισμό των επερχόμενων προκλήσεων και νέων τάσεων στα logistics, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη λύσεις που συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι πιλοτικές εφαρμογές των πληροφοριακών συστημάτων κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων που συνδέουν τους λιμένες Θεσσαλονίκης και Βαλένθια με την ενδοχώρα τους μέσω σιδηροδρόμου που αναπτύσσονται στο έργο FUTUREMED. Το ΙΜΕΤ ως βασικός εταίρος του έργου, πρόκειται να παρουσιάσει την πιλοτική εφαρμογή σύνδεσης του λιμένα Θεσσαλονίκης μέσω σιδηροδρόμου με την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, λύση που αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών και της χρήσης του σιδηροδρόμου.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.ecitl.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας