Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

S. Kallas, EE: Χωρίς καλές μεταφορικές συνδέσεις, η Ευρώπη δεν θα αναπτυχθεί

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Μεταφορών, Σίιμ Κάλας, θα παρουσιάσει στο Ταλίν της Εσθονίας νέους χάρτες με τους 9 κύριους διαδρόμους υποδομών που θα στηρίξουν την ενιαία αγορά της ΕΕ και θα φέρουν επανάσταση στις συνδέσεις Ανατολής-Δύσης.
Η ΕΕ επενδύει 26 δισ. ευρώ στη συγχρηματοδότηση μεταφορικών υποδομών, ώστε να κατασκευαστούν οι διασυνοριακές συνδέσεις που λείπουν, να εξαλειφθούν τα σημεία συμφόρησης και να γίνει εξυπνότερο το δίκτυο.
Η παρουσίαση αυτή θα είναι το κύριο θέμα της εκδήλωσης «Ημέρες ΔΕΔ-Μ», που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου. Πάνω από 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων 18 υπουργοί Μεταφορών, μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και άλλοι ενδιαφερόμενοι από όλους τους κλάδους μεταφορών, θα συναντηθούν στο Ταλίν για να συζητήσουν τον τρόπο εφαρμογής του νέου πλαισίου της πολιτικής μεταφορών.

Ο αντιπρόεδρος Σ. Κάλας (φωτό) δήλωσε σχετικά: "Οι μεταφορές είναι καθοριστικής σημασίας για μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά σήμερα ακόμη λείπουν ζωτικής σημασίας συνδέσεις. Πρέπει να συνδέσουμε την Ανατολή με τη Δύση και να μετατρέψουμε το σημερινό συνονθύλευμα δυνατοτήτων μεταφοράς σε ένα πραγματικό δίκτυο. Χωρίς καλές συνδέσεις, η Ευρώπη δεν θα αναπτυχθεί ούτε θα ευημερήσει."
Η νέα πολιτική επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός κύριου δικτύου μεταφορών στην Ευρώπη. Επιδιώκει επίσης να συγκεντρώσει τα χρηματοδοτικά κονδύλια σε ένα μικρότερο αριθμό έργων, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πραγματική προστιθέμενη αξία.
Εννέα διάδρομοι θα αποτελέσουν τη βάση για τη συντονισμένη ανάπτυξη των υποδομών εντός του κύριου δικτύου.
Οι διάδρομοι αυτοί, που θα καλύπτουν τουλάχιστον 3 μέσα μεταφορών, 3 κράτη μέλη και 2 διασυνοριακά τμήματα, θα συνδέσουν τα συγκεκριμένα κράτη μέλη καθώς και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας