Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελίες Ελλήνων εξαγωγέων για βουλγαρικές μεταφορικές εταιρείες

Aυξήθηκαν, το τελευταίο δίμηνο, οι καταγγελίες που περιέρχονται σε γνώση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, αναφορικά με περιστατικά εξαπάτησης (πχ για πιθανή απώλεια φορτίου, για αδυναμία επικοινωνίας με μεταφορέα ή/και τελικό παραλήπτη προϊόντων με υποψία συμπαιγνίας μεταξύ των ως άνω προσώπων κτλ) Ελλήνων εξαγωγέων από μεταφορικές εταιρείες βουλγαρικών συμφερόντων.

Το Γραφείο με ανακοίνωσή του που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών (agora.mfa.gr) εφιστά σχετικά την προσοχή των Ελλήνων εξαγωγέων.

Επισημαίνει δε ότι, σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες εξαγωγείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή μεταφορικής εταιρείας για την προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

«Εφόσον επιλέγουν να συνεργαστούν με μη ελληνικών συμφερόντων μεταφορέα, φρονούμε ότι βασικό τους κριτήριο θα πρέπει να αποτελεί όχι μόνο το χαμηλό κόστος, αλλά, πρωτίστως, το μέγεθος και η αξιοπιστία της ελεγχόμενης μεταφορικής εταιρείας» και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Αυτονόητο είναι πως εξασφαλιστικά για τον εξαγωγέα λειτουργεί η προκαταβολή μέρους ή όλου του τιμήματος από τον παραλήπτη για το αποστελλόμενο φορτίο».

Πηγή:  http://metagora.gr/index.php/news/91-news/241-2013-08-05-08-28-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας